Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Webinář: Historie japonské animované kinematografie

Menu
náš tip
04.03. do 04.03.
18:00 - 20:00
SmartTalk
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Webinář: Historie japonské animované kinematografie

Popkulturní fenomén, který k nám dorazil z Japonska. Poznejte kreslené příběhy o lásce i zradě, historii, snech i problémech, které zachvátili svět.

 
Cena: od 200 Kč
 
SmartTalk
Námestie SNP 435/30
811 01, Bratislava
Vizitka pořadatele 
 

Tento večer bude patřit propracovaným filmům a seriálům, jež nám ukázaly, že komerční animaci nekraluje jen Hollywood. S historikem a nadšencem Petrem Kolesíkem vstoupíme do světa japonského anime, kde se dozvíme, jak to celé vzniklo. Čím vším si museli projít tvůrci například v 30. nebo 40. letech minulého století? Kdy se anime začalo masivně šířit? Jaké jsou dnes trendy? Kteří tvůrci tvarovali tento žánr? Jaké anime nás ovlivnilo nejvíc a proč? Proč má takovýto typ kinematografie úspěch? Pojďte hledat odpovědi na tyto otázky v zábavné přednášce. Ikuze!

Mgr. Peter Kolesík
vystudoval obor historie na Filozofické fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě. Pracoval i jako kulturní průvodce v městě císařů – Carnuntum. Již léta přednáší na různých kulturních akcích, hlavně conech jako Istrocon, Comics Salón, Parcon, Slavcon, Animeshow, Conec Con nebo Paffcon. Při japonské animované historii spojil příjemné s užitečným a připravil pro všechny zajímavou „sondu“ do světa tohoto fenoménu, jenž zasáhl svět.


Zpět na homepage