Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Landscape Festival

Menu
náš tip
20.06. do 30.09.
10:00 - 18:00
Galerie Jaroslava Fragnera
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Landscape Festival

Osmý ročník festivalu opět obrací svou pozornost ke krajině pražského Žižkova.

 
 
Galerie Jaroslava Fragnera
Betlémské náměstí 256/5
11000, Praha 1
Vizitka pořadatele 
 

Osmý ročník festivalu opět obrací svou pozornost ke krajině pražského Žižkova. Jeho cílem bude navázat na předchozí aktivity, které se odehrály na Nákladovém nádraží, na Vítkově a v Dolním Žižkově. Letos se zaměří předveším na veřejná prostranství dopravního uzlu nad Florencí u nástupu na Vítkov, cyklostezku pod Vítkovem, Ohradu, Židovské pece, Vrch Svatého kříže a mnohá další místa Prahy 3.

Formou architektonických intervencí a uměleckých instalací, výstav, debat a happeningů se festival snaží zdůraznit důležitost veřejného prostoru a zeleně pro město. Vyhledává degradované a diskutabilní plochy města, které mají potenciál stát se novými centry kulturního a společenského života. Tato místa se pak snaží site-specific instalacemi a happeningy oživit, kultivovat a nastínit jejich budoucí možný rozvoj. Hledá tak identitu těchto míst – reaguje na jejich problematiku a podtrhuje jejich lokální hodnoty.
 


Zpět na homepage