Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

CityBeeCityBee

Menu

FOTO: Nový pavilon goril se otevírá a dcera slavné Moji zase v Praze

redakce@citybee.cz |28. 9. 2022

Ve středu 28. září otevře své brány veřejnosti Rezervace Dja – nový domov pražských goril a současně i pražský domov nových goril, samce Kisuma a samice Duni, dcery slavné Moji. V největším pavilonu v historii Zoo Praha najde domov i celá řada dalších zvířat od gueréz, kočkodanů, osináků až po kaloně, talapoiny či štětkouny. Podívejte se, jak pavilon vypadá.

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Foto26_Z09_6615_export.jpgHlediště před expozicí skupiny goril a gueréz. 

Ve středu 28. září, v den 91. výročí Zoo Praha, bude možné vůbec poprvé se vydat na cestu kamerunským pralesem, ale také nakoupit na africkém tržišti, poslechnout si tradiční hudbu, naučit se základy tamního jazyka koonzime a nasednout do pravého Toulavého autobusu. 

Věhlasný znalec zoologických zahrad Anthony Sheridan, který měl možnost pavilon navštívit, prohlásil, že jde o nový etalon kvality v chovu a prezentaci lidoopů. Přijďte se na vlastní oči přesvědčit o jeho slovech a buďte mezi prvními, kdo Rezervaci Dja prozkoumá.

Foto29_Z09_8549_export.jpg
Vchod do nového pavilonu goril – Rezervace Dja.

Foto20_Z09_6064_export_2500px.jpg
Pohled z vrcholu hlediště na vnitřní expozici goril nížinných a gueréz pláštíkových. 

Foto30_Z09_9044_export.jpg
Umělé kmeny vymodelované výtvarníky doplňuje množství živých rostlin a vytváří tak iluzi přítomnosti v africkém rovníkovém pralese. 

Foto27_Z09_6741_export.jpg
Hlediště před venkovním výběhem skupiny goril a gueréz. 

Foto10_Z09_0825_export.jpg
Stanová základna strážců pralesa přestavuje spolupráci se Zoo Praha, která mnoho let poskytuje podporu v boji proti pytláctví goril a dalších ohrožených druhů ve střední Africe. 

Foto5_Z07_9438_export_2500px.jpg
Prostorným venkovním výběhem goril a gueréz pláštíkových se vzrostlými stromy protéká uměle vybudovaný potůček. Ten napájí přilehlou „bažinku“, ve které se gorily mohou brodit. 

Foto4_Z07_9436_export_2500px.jpg
Vysloužilý Toulavý autobus, který vozil děti mezi pralesy Dja a metropolí Yaoundé v rámci vzdělávacího programu.

Foto3_DJI_0896_export.jpgLetecký pohled na Rezervaci Dja s pohledem na Dejvice a centrum Prahy v pozadí. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

Foto1_Z09_5448_export.jpg
Gorily nížinné - zleva Shinda, Ajabu, Kamba a Kijivu. 

 

Zoologická zahrada hl. m. Prahy

Přijďte se podívat na exotická i ohrožená zvířata do pražské zoo v Troje, jedné z...

Výpis článků