Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

CityBeeCityBee

Menu

7 divadelních premiér, které byste na podzim měli vidět na prknech

vendula@citybee.cz |21. 10. 2018

Pražské divadelní scény připravily na podzim bohatou a pestrou nabídku novinek, z nichž není jednoduché vybrat představení slibující zaručený zážitek. Když jsme si však dali dohromady důvody, proč bychom na inscenace z nabídky zašli, vyplynulo nám 7 děl, u nichž byla odpověď na otázku jednoznačná. Necháte se naším výběrem přesvědčit?

Text: Jakub Jiřiště

clanky5/amerikanka.jpg

Legenda jménem Holmes
(Hudební divadlo Karlín, od 18. 10. 2018)

Proč stojí za zhlédnutí?

Protože autorské dílo od všestranného tvůrce Ondřeje Brzobohatého je po delší době původním českým muzikálem s reálnými mezinárodními ambicemi, o čemž svědčí i angažování zkušeného režiséra z newyorské muzikálové scény Gabriela Barrea. V hlavní roli se představí Vojta Dyk.

 

Legenda jménem Holmes - Premiéra

Hudební divadlo Karlín

18.10. 19:00



Plukovník Švec
(Národní divadlo – Nová scéna, od 25. 10. 2018)

Proč stojí za zhlédnutí?

Protože v tomto roce žádné jiná inscenace nenabídne tolik ironických i varovných podnětů k ohlížení za uplynulým stoletím jako originální multimediální dílo vizionáře Jiřího Havelky, v němž ožijí nejen pohnuté dějiny našich legií, ale i alternativní historie našeho národa.

 

Plukovník Švec - Premiéra

Nová scéna

25.10. 20:00



clanky5/havelka.jpeg

Bundy na Freshlabels


Losers Cirque Company: Ego
(La Fabrika, od 24. 11. 2018)

Proč stojí za zhlédnutí?

Protože tato partička akrobatů dokáže závratným pohybem a bezkonkurenční lehkostí vyjádřit podstatné věci, které hýbou společností i naší duší – jako třeba nevyhnutelný a vypjatý zápas člověka na vrcholu sil s mladým a výkonnějším narušitelem jeho pomyslného vnitřního „ringu“.

 

EGO - Premiéra

La Fabrika

24.11. 19:30



Persony
(Divadlo Na zábradlí, od 6. 12. 2018)

Proč to stojí za zhlédnutí?

Protože tentokrát se geniální a kontroverzní narušitel divadelních konvencí Jan Mikulášek osobně střetne s geniálním a kontroverzním protějškem – filmovým a divadelním režisérem Ingmarem Bergmanem. Bergmanův svět plný vnitřních démonů se na jevišti podle tvůrců změní ve vizuálně a myšlenkově poutavý kaleidoskop.

 

Persony - Premiéra

Divadlo Na zábradlí

06.12. 19:00



clanky5/bergmann-ok(1).jpg

Zahrada
(Národní divadlo – Nová scéna, od 20. 12. 2018)

Proč stojí za zhlédnutí?

Protože jak lépe strávit konec adventu a vánoční čas, než návratem do dětství a fantazie, který umožní oživení tajuplných zákoutí Zahrady Jiřího Trnky pomocí technologií současné Laterny Magiky? Doporučený věk pro návštěvníky: 7+.

 

Zahrada - Premiéra

Nová scéna

20.10. 20:00



clanky5/zahrada-divadlo.jpg

Amerikánka
(Jatka78, od 13. 9. 2018)

Proč stojí za zhlédnutí?

Protože jedinečný příběh dospívající cirkusové artistky násilně „unesené“ z USA do komunistického Československa uzrával v režisérovi Viktoru Taušovi celou dekádu a je založen na skutečných událostech. Realizace ve svatostánku zasvěcenému novému cirkusu a odvážný koncept s dvojrolí pro talentované mladé herečky Elišku Křenkovou a Terezu Voříškovou jsou nevšedním zážitkem.
P.S. Všechna letošní představení jsou již vyprodaná, těšte se na únor!



Žítkovské bohyně
(Divadlo pod Palmovkou, od 14. 9. 2018)

Proč stojí za zhlédnutí?

Protože se na pražská jeviště poprvé dostala dramatizace strhujícího bestselleru Kateřiny Tučkové, které se chopila znovuzrozená scéna se skvělým uměleckým týmem, jehož součástí je i vždy vynikající Tereza Dočkalová obsazená do hlavní role.
P.S. Lupeny na všechna listopadová i prosincová představení jsou rozebraná. Rezervujte na leden.

 

Žítkovské bohyně

Divadlo pod Palmovkou

14.01. 19:00

Bundy na Freshlabels
Výpis článků