Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

CityBeeCityBee

Menu

Nová cukrárna, spektakulární festival i severské filmy

redakce@citybee.cz | 4. 2. 2018

Ať už máte v novém týdnu chuť mlsat, tančit, sledovat filmy nebo třeba šít, přijdete si na své. Ve městě se otevírají nové podniky, ale například i výstava plná starých obrazů. Pomalu už byste se také měli začít chystat na Valentýna (Přehled valentýnských akcí najdete ZDE). 

fabecuk.jpg

Novinky ve městě (hlavně pro holky)

Na Praze 6 se hned v úterý otevře nový prostor s názvem Došito. Vyrazit můžete na otvíračku, nebo hned další týden na kurz šití kolové sukně. Pro začátečnice se v březnu chystá Úvod do šití.

S kamarádkou na kávu a dortíček zajděte do nové cukrárny Ivety Fabešové. Otevírá se v pátek v Jungmannově, vonět bude po vanilce a chutnat po čokoládě. 

 

If Café - Jungmannova

Nová cukrárna Ivety Fabešové....

 

FABESOVA.jpg
Novou cukrárnu Ivety Fabešové najdete v Rosetta paláci v Jungmannově ulici.

Kam za kulturou

V úterý odstartuje (koncertem multiinstrumentalisty Petera Brodericka) audiovizuální festival Spectaculare. První festivalový týden festivalu nabídne hned tři koncerty a na všechny tři ještě seženete lístky.

 

Festival Spectaculare 2018

Festival Spectaculare

06.02. - 23.04.

Dáváte-li přednost výstavám před hudbou, doporučujeme retrospektivní výstavu maleb Kamila Lhotáka v Obecním domě. Otevřeno denně od 10.00 do 20.00 hodin.

 

Kamil Lhoták: Retrospektiva

Obecní dům

07.02. - 22.04.

lhotak.jpgKamil Lhoták: Dva balony, 1939, olej na plátně

Severská zima a chlad v Praze

Prahu na dva týdne zasype dánská literatura a na týden zchladí severské filmy. V rámci prvního z festivalů do Prahy zavítá prozaik Peter Høeg a básník Knud Steffen Nielsen, v rámci festivalu druhého se můžete těšit na 28 filmů - 8 novinek, 8 filmů ze Švédska, 8 z Norska a 8 komedií.

 

Týden dánské literatury

Skandinávský dům

07.02. 19:00


 

Severská filmová zima 2018

Severská filmová zima

08.02. - 14.02.

Chladno pravděpodobně bude i na páteční antivalentýnské párty ve Fashion Club & Restaurant Prague. Nečekejte žádná srdíčka ani zamilované songy. Bude to noc pro všechny nezaláskované a singles.

 

Anti-Valentine 2018

Fashion Club Prague

09.02. 22:00


 

Filmové premiéry tohoto týdne najdete ZDE.


Od 8. února bude v kinech (nejen díky Severské filmové zimě) pěkně mrazivo. Premiéru má totiž kouzelná pohádka Sněhová královna: Tajemství ohně a ledu.  

Výpis článků