Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Aspoň na víkend se staň kreslířem komiksu

Menu
náš tip
22.10. do 22.10.
13:00 - 17:00
Národní muzeum - Nová budova
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Aspoň na víkend se staň kreslířem komiksu

Mají vaše děti rády komiksy? Vezměte je do Nové budovy Národního muzea.

Národní muzeum - Nová budova
Vinohradská 1
110 00, Praha 1
Vizitka pořadatele 
 

V programu hravého odpoledne, které jsme komiksu věnovali v rámci výstavy Retro, nebude chybět oblíbený Čyřlístek, Rychlé šípy ani komiksy z legendárních časopisů ABC a Kometa. Ve výtvarné dílně si budete moci komiksové postavičky nakreslit, vymyslet k nim příběh a vlastnoručně sestavený komiksový strip si odnesete domů.

Program:

>> Staňte se tvůrcem komiksu
Pod vedením kreslíře Honzy Smolíka si vytvoříte originální komiks. Komu nejde kreslení, dostane obrázky příhod racka Edy, hrdiny dětské linky z výstavy Archa Noemova. Stačí si z nich vybrat 3 navazující obrázky, vymyslet text do bublin, vybarvit, nalepit a komiksový strip bude na světě! 

>> Kreslíme Čtyřlístek
Seznámíte se s téměř padesátiletou historií komiksu Čtyřlístek a naučíte se jednoduchou metodou nakreslit jednotlivé postavičky Fifinky, Myšpulína, Pindi a Bobíka. 

>> Rychlé šípy a tajemství ježka v kleci
Dokážete vyjmenovat všechny členy Rychlých šípů? Zvládnete vyndat ježka klece? A víte, jaké tajemství ukrýval? Pokud ne, tak se vše dozvíte a vyzkoušíte si v části věnované komiksům o partě kluků z pera Jaroslava Foglara. 

>> Igráčkova dílna
S Českou hračkou si vybarvíte Igráčka na koni jako rytíře, kovboje nebo třeba policistu a doplníte ho odpovídající hláškou do bubliny. 

>> Proměňte se v komiksovou postavou
Vyfotíte se s maskou komiksové postavy a vtipnou hláškou v bublině. 

>> Čítárna komiksů a kvíz o ceny
Každý, kdo se začte do některého z historických českých komiksů, jistě nebude mít problém uspět v našem kvízu. Za jeho správné vyplnění na vás čekají odměny od partnerů a sponzorů výstavy RETRO.


Zpět na homepage