Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
10
prosince

Pečení pro lidi bez domova 2018

Pikniky a pečení pro lidi bez domova

zpět na výpis akcí
 

A jsme tu zase! I tenhle rok bychom rádi udělali na Vánoce radost lidem, kteří si těžko upečou cukroví, protože prostě nemají kde. 

Začátek:10. 12. 18
Konec:15. 12. 18
Čas:08:30 - 17:30
Kategorie: zábava|

Jak to bude probíhat?

Na jednom místě shromáždíme cukroví, které jsme napekli s naší tradiční skupinkou kamarádů. K tomu přidáme vše, co donesete vy a rozdělíme do krabiček. Ty pak předáme organizacím, které zajišťují terénní program pro lidi bez domova, a které jim krabičky předají. Část je určena také na pohoštění lidí bez domova přímo v denních centrech. Dárky rozdělíme podle množství pro jednotlivé organizace. V sobotu 15.12. se vše začne předávat charitám, přímo k lidem se cukroví dostane v předvánočním týdnu.

Pokud se rozhodnete zapojit, napište nám do messengeru stránky (ideálně až v prosinci). Domluvíme se kolik přibližně jakého cukroví zvládnete upéct, jestli přinesete také dárky a jak si vše předáme. Pokud můžete, pečte tyto druhy: kokosky, linecké, vosí hnízda kokosové/kakaové pusinky, perníčky a vanilkové rohlíčky.

Můžete si s přáteli domluvit větší skupinu na pečení, je to legrace, vyzkoušeno. Budete jen potřebovat více místa a svařáku. :-)

A co dárky? Největší radost udělá našim lidem to, co vám nejmenší, tudíž věci jako ponožky, kosmetika, termo vložky do bot, rukavice a šály, vitamíny, dobré čaje, káva, sladkosti. Dárky označte na obalu tak, abychom poznali, co je pro dámy (srdíčko) a co pro pány (stromeček). Můžete přidat osobní přání nebo pozdrav. Prosíme, dávejte do dárků pouze nové věci. Balení je nepovinné, rádi to zabalíme za vás.

Sběrné místo pro dárky a cukroví je k dispozici od 10. do 15.12. na Vinohradské 22 ve firmě Mustard. Každý všední den od 8 do 18:30. Stačí zazvonit na zvonek "mustard", říct, že nesete cukroví a v prvním patře předat. Jako poděkování dostanete mouku na další pečení :-). Předání lze domluvit také na Andělu, Stodůlkách a Václavském náměstí, ale bez mouky, blbě se s ní běhá po městě. 

Vloni jsme předali 600 krabiček s cukrovím a několik stovek dárků klientům Naděje, Armády spásy, Domu u Libuše, komunitního centra Křižovatka, Jako doma a organizaci K srdci klíč. Letos jsme navíc domluveni na rozšíření pomoci dalším pobočkám Naděje.

Bližší informace postupně přidáme do diskuze události a aktualizujeme tento text.

Těšíme se, že společně zase dokážeme hodně! :-D

Pikniky a pečení pro...
Tel:
Vinohradská 22
Praha, 12000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: