Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
03
prosince

FoodCAMP: How Food Shapes our Cities? - Carolyn Steel

CAMP – Centrum architektury a městského plánování

zpět na výpis akcí
 

Mít jídlo na dosah kdekoli a kdykoli bereme ve městě jako samozřejmost.

Datum:03. 12. 19
Cena:Zdarma
Čas:19:00 - 21:00
Kategorie: kultura|kina, poznání| ostatní

Mít jídlo na dosah kdekoli a kdykoli bereme ve městě jako samozřejmost - ale kde se ty stovky milionů porcí, které homo urbanus denně potřebuje pro své fungování, vlastně berou? Carolyn Steel, autorka knihy Hungry City, ve své přednášceodlehčeným a inspirativním způsobem představuje nenápadný každodenní zázrak nasycené metropole. Potraviny náš svět tvarovaly od starověku a Steel tenhle formativní potenciál chápe i jako základ své budoucí 'sitopie' - vize rovnocenného, udržitelného vztahu mezi městem a venkovem, kde jídlo opět hraje ústřední roli v životě společnosti.

Carolyn Steel je britská architektka a akademička, která o vztahu měst a jídla přednášela na Cambridge University, London School of Economics i TEDu. Její kniha Hungry City vyšla v roce 2008 a byla přeložena do 7 jazyků; druhý titul Sitopia vychází v nakladatelství Chatto & Windus v březnu 2020.

Přednášku uvádíme v rámci FoodCAMP, nového pásma akcí o vztahu jídla a urbanismu.

Simultánní tlumočení z angličtiny zajištěno. Rezervace místa končí 5 minut před začátkem akce, poté budou volná místa nabídnuta přítomným zájemcům a to až do naplnění kapacity.

CAMP – Centrum archi...
Tel: 770 141 547
Vyšehradská 51
Praha 2, 128 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: