Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
16
listopadu

LETNÁ 2 - znovu za demokracii!

Milion chvilek pro demokracii

zpět na výpis akcí
 

16. listopadu se sejdeme na Letné. Společně vyšleme mocným důrazný vzkaz: jsme tady a musí se s námi počítat!

Datum:16. 11. 19
Cena:Zdarma
Čas:14:00 - 16:30
Kategorie: kultura| poznání| lifestyle|

Třicet let po sametové revoluci nemáme moc důvodů k optimismu. Justice i veřejnoprávní média jsou v ohrožení a prezident nerespektující Ústavu slibuje premiérovi v obrovském střetu zájmů prezidentskou milost, bude-li to třeba.

16. listopadu se sejdeme na Letné, abychom dali najevo, že nám to není jedno. Společně vyšleme mocným důrazný vzkaz: jsme tady a musí se s námi počítat!

HLAVNÍ SDĚLENÍ

1) Požadavek na demisi trvá. Důvodů k ní za poslední měsíce neubylo, ale přibylo. Naše obavy z účelové výměny ministra spravedlnosti se potvrdily. Proto budeme opět zcela jasně žádat DEMISI ANDREJE BABIŠE A MARIE BENEŠOVÉ ‼️

2) Obrátíme se i na demokratickou opozici a vyzveme ji, aby v dohledné době přišla s řešením velkého problému, kterým je obrovské množství hlasů, které se ve volbách v roce 2017 kvůli roztříštěnosti demokratických stran nakonec přetavilo na mandáty pro ANO (www.hlasprodemokracii.cz).

3) Představíme dlouhodobou vizi Milionu chvilek pro demokracii a novou podpisovou výzvu, díky níž se bude moci do obrany a zlepšování demokracie zapojit skutečně každý. Zároveň představíme čtyři konkrétní nepřekročitelné čáry. Pokud je politici překročí, vyjdeme do ulic a budeme demokracii bránit.

Proto má smysl přijet na Letnou. Rozpínavosti oligarchů a populistů je třeba stanovit hranice. Dobré tendence ve stranách demokratické opozice je třeba podpořit. A konečně je třeba pozitivně formulovat, oč usilujeme a dát najevo připravenost demokracii bránit, bude-li to třeba.

V sobotu 16. listopadu ve 14:00 potkáme na Letenské pláni!

V neděli 17. listopadu potkáme na náměstích a návsích po celé zemi!

Milion chvilek pro d...
Tel:
Letenská pláň
Praha 7
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: