Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
15
listopadu

Výstava fotografií „Z Hrádečku na Hrad“

Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97

zpět na výpis akcí
 

Výstava fotografií k 30. výročí Sametové revoluce „Z Hrádečku na Hrad“ a "Vezmi si s sebou květinu".

Začátek:15. 11. 19
Konec:24. 11. 19
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie poznání|

Výstava fotografií Alana Pajera a mnoha dalších autorů mapuje nelehkou cestu Václava Havla, vězně svědomí a chartisty, do prezidentského úřadu. Tento jedinečný příběh si získal respekt a úctu celého světa. Výstava ale připomíná ale i další zásadní okamžiky a stěžejní postavy Sametové revoluce.

Součástí budou fotografie Bohdana Holomíčka, Pavla Štechy, Oldřicha Škáchy, Jaroslava Kučery, Ivana Havla, Dagmar Havlové, Alana Pajera a z archívu ČTK a Knihovny VH. Nebudou chybět ani originální synopse projevů Václava Havla a dobové dokumenty.

V rámci výstavy budou prezentovány limitované edice pamětních medailí připravené společnostmi Česká mincovna a České dukáty -
výroční medaile "Sametová revoluce" zasazená do knihy fotografií Alana Pajera a limitovaná edice českého dukátu „30 let od sametové revoluce“.

Výstavu pořádá Nadace VIZE 97 ve spolupráci s ARS Metropolis, za podpory hlavního města Prahy a MK ČR.

PRAŽSKÁ KŘIŽOVATKA–K...
Tel: 234097811
Zlatá
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: