Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
11
prosince

Kinolab | Přehlížení: Hostina z odpadků

CAMP – Centrum architektury a městského plánování

zpět na výpis akcí
 

Filmově-diskusního cyklu PŘEHLÍŽENÍ vzniká k právě probíhající výstavě Dýmová hora umělce EPOS 257 v Muzeu Hl. města Prahy. 

Datum:11. 12. 19
Čas:19:00 - 22:00
Kategorie: kultura|kina, poznání| ostatní

Sociálně vyloučené lokality jsou běžnou součástí dnešních měst. Často jde o oblasti, které se na mapě města jeví jako "bílá místa" či přehlížená "země nikoho". Tato nová městská divočina je často vnímána negativně, jako zanedbaná a nehezká plocha, přesto nachází své využití. Jakým způsobem se tato místa re-kolonizují a komu patří? Jakou roli v nich hrají lidé bez domova, mezi kterými panuje “zákon džungle”, čím se zabývají a o čem sní? Je bezdomovecký život produktem pulsujícího ekosystému bohaté západní společnosti? Ustojí to, nebo nastane její zhroucení? Je dobré se na kolaps sociálního systému a nové hierarchie společnosti připravit už teď? A do jaké míry jsou na něj připraveni ti, kteří právě už teď nic nemají? Přežijí město jinak lépe než my?

CAMP – Centrum archi...
Tel: 770 141 547
Vyšehradská 51
Praha 2, 12800
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: