Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
01
června

André Rieu in Prague 2021

O2 arena

zpět na výpis akcí
 

Ani rok 2021 se neobejde bez fenoménu jménem André Rieu. Nizozemský houslista zahraje v O2 areně již posedmé!

Datum:01. 06. 22
Cena:od 2 290 Kč
Čas:20:00 - 23:00
Kategorie: kultura|koncerty, hudba zábava|

Nizozemský houslista André Rieu patří ke skutečným „inventářům“ pražské O2areny, a v tom nejlepším slova smyslu. Král valčíků dokázal největší českou halu vyprodat šest let po sobě. Není proto překvapením, že za českými fanoušky zamíří i posedmé.

Sedmdesátiletý houslista každý rok vyráží na světové turné se svojí unikátní show a výjimkou nebude ani rok 2022. Rieuho doprovází již přes 30 let jeho vlastní orchestr Johanna Strausse. Toto šedesátičlenné těleso je největším soukromým orchestrem na světě. Hudební hosté z řad špičkových operních pěvců, zábavné historky, široký hudební rejstřík – od muzikálů, přes operní árie až po Rieuho milované valčíky. To jsou koncerty Andrého Rieu.

Diváci se na koncertech Andrého Rieu vždy královsky baví. A netrpělivě vyčkávají na vyzvání hvězdného houslisty, aby se zvedli ze svých sedadel a neváhali protančit koncert v uličkách přímo v hale. I české publikum Rieuho miluje, nejen proto, že jedním z nejoblíbenějších hudebních skladatelů tohoto houslisty je český skladatel Antonín Dvořák. V pražské O2areně si Krále valčíků za posledních šest let nenechalo ujít přes 80 000 diváků!

„Jsem šťastný, že se opět vrátím do Prahy. Každý rok nás české publikum vítá s otevřeným srdcem, to je něco nádherného pro mne I celý orchestr. Když k tomu ještě připočítám Prahu jako jedno z nejkrásnějších měst na světě, je jasné, proč se sem každý rok tak rád vracím. Praha jednoznačně patří k nejoblíbenějším zastávkám celého turné. Cítíme se tu opravdu jako doma. Vnímám to, že zdejší publikum si během koncertu dosyta užívá humorné, romantické I taneční momenty, které naše show nabízí. A v neposlední řadě jsou to nádherné melodie, které nejsou vázané dobou ani žánrem. Opravdu se na červen příštího roku v Praze těším už teď,” říká André Rieu.

André Rieu je nepochybně jedním z nejvíce mezinárodně uznávaných hudebníků současnosti. Na jeho koncerty chodí přibližně 600 000 diváků za rok a v návštěvnosti si tak nezadá s největšími hudebními hvězdami, jako je Bruno Mars, AC/DC nebo Rihanna. Na svém kontě má více než 40 milionů prodaných CD nebo DVD. 


O2 arena
Tel: 266771000
Českomoravská 17
Praha 9, 190 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: