Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
15
května

ZRUŠENO: Pro kamna ke Špačkovi

Muzeum hlavního města Prahy

zpět na výpis akcí
 

Výstava seznámí návštěvníky s  výrobou kamnových kachlů i kamnářským řemeslem v Praze pozdního středověku a raného novověku.

Začátek:15. 05. 19
Konec:29. 03. 20
Cena:od 60 Kč
Čas:09:00 - 20:00
Kategorie: kultura|galerie, poznání| muzea

Představí také výjimečný archeologický nález hrnčířské dílny v Truhlářské (dříve Hrnčířské) ulici na Novém Městě pražském, objevené při rozsáhlém výzkumu bývalých kasáren Jiřího z Poděbrad na náměstí Republiky v letech 2003–2006, a jejího vlastníka – pražského měšťana, hrnčířského a kamnářského mistra Adama Špačka.

Součástí výstavy budou originální archeologické nálezy z oblasti hrnčířské a kamnářské výroby, dobová vyobrazení, rekonstrukce výrobních zařízení, 3D modely, vizualizace a filmové dokumenty důležitých součásti výrobních postupů, nebude chybět ani hmatová část a dětské aktivity.

Muzeum hlavního měst...
Tel: 224 816 772
Na Poříčí 52/1554
Praha 8, 180 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: