Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
16
dubna

Legendy v Aeru: Takoví normální zabijáci

Kino Aero

zpět na výpis akcí
 

Obrazoborecký a provokativní projekt režiséra Olivera Stonea podle scénáře Quentina Tarantina.

Datum:16. 04. 19
Čas:20:30 - 23:30
Kategorie: kultura|kina zábava|

Krajně kontroverzní film v polovině 90. let šokoval nejen svou krví zalitou ústřední romancí, ale také radikálním zpracováním, které připomínalo chaotickou koláž přepínání televizním vysíláním na tripu.
jména hereckého ansámblu Woody Harrelson, Juliette Lewis, Robert Downey Jr., Tommy Lee Jones a Tom Sizemore. Ti všichni podávají jedny z nejintenzivnějších a nejdivočejších výkonů svých kariér, když jejich prostřednictvím režisér nastavuje nevybíravě kruté zrcadlo společnosti, kterou senzacechtivá média zbláznila do uctívání pochybných ikon. Ve spirále karikaturně přepálených a smyslově vyhrocených obrazů se odvíjí mozaikovitě poskládaný příběh Mickeyho a Mallory, charismatické dvojice zamilovaných masových vrahů, kteří se stali fanaticky vzývanými celebritami. V době svého vzniku částí dobové kritiky nepochopený film zůstává dnes, čtvrt století od premiéry, stále relevantní, ale paradoxně také snáze uchopitelný, protože současná mediální i společenská realita Stoneovu nekompromisní vizi v některých ohledech předehnala.

Některé filmy jsou věčné. Prověřil je čas, diváci i kritika. V Aeru věříme, že takové tituly patří na velké plátno a stojí za to se k nim vracet a připomínat si, proč je tolik milujeme. Cyklus Legendy v Aeru vám každý měsíc jeden takový legendární snímek představí.

Kino Aero
Tel: 271771349
Biskupcova 87/31a
Praha 3, 13000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: