Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Berlín-Tempelhof je ikonické letiště v centru Berlína, proslulé úchvatnou architekturou rozsáhlých budov ve tvaru půlměsíce.

Datum:15. 03. 19
Cena:Zdarma
Čas:19:00 - 21:00
Kategorie: kultura|kina, poznání| cestování

Tempelhof slouží od roku 2015, kdy do Německa začaly proudit stovky tisíc migrantů, jako záchytné zařízení. Běženci zde dnes žijí v obytných kontejnerech, ale v letech 2015 až 2017 byli v rámci rozsáhlé logistické operace ubytováni přímo v letištních hangárech.

18letý Ibrahim je v Tempelhofu jedním z jeho dočasných obyvatel. V mluveném komentáři vzpomíná na svoji rodnou syrskou vesnici a cestu do Evropy. Film Central Airport THF volně sleduje jeho příběh i příběh zkušeného chirurga, který svým syrským krajanům empaticky naslouchá. Za halucinogenního soundtracku dokumentují každodenní život zpravidla jen statické záběry: lékařské prohlídky, výuka cizího jazyka, cigareta. Skoro se zdá, jako by se film pokoušel vytvořit protiváhou k chaosu, který bude nejspíš v lidských vzpomínkách při pomyšlení na toto životní období dominovat. Každodenní rutina migrantů v letištních hangárech kontrastuje s každodenní rutinou Berlíňanů a turistů, kteří si do obrovského parku Tempelhof chodí odpočinout.

A měsíce plynou. Tempelhof poutá pozornost sám o sobě. Jako tvrdé, ale bezpečné útočiště otevírá své dveře každému.

V původním znění s anglickými titulky.

CAMP – Centrum archi...
Tel: 770 141 547
Vyšehradská 54
Praha 2
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: