Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
28
února

Komentovaná prohlídka výstavy Stanislava Tůmy

Leica Gallery Prague

zpět na výpis akcí
 

Procházka výstavou s kurátorkou Evou Heyd.

Datum:28. 02. 19
Cena:Zdarma
Čas:18:00 - 20:00
Kategorie: kultura|design, galerie poznání|
Zveme vás na komentovanou prohlídku výstavy Stanislav Tůma: Roky měřené světlem. Výstavou vás provede kurátorka Eva Heyd ve čtvrtek 28. 2. 2019 v 18 hod. 
 
Stanislav Tůma nepochybně patří k nejvýznamnějším českým fotografům konce dvacátého století a přelomu století nového. Přestože od jeho odchodu uplynula již řada let, fotografie z jeho rozsáhlého archivu jsou stále velmi současné a zároveň reprezentují mnohé hodnoty, vlastní tomu nejlepšímu z odkazu klasické fotografie.
 

Eva Heyd vystudovala žurnalistiku na Karlově univerzitě a od konce sedmdesátých let působila jako profesionální fotografka a novinářka. V roce 1985 odešla do USA, kde žila dvacet let a pracovala jako fotografka pro nejvýznamnější muzea a galerie v New Yorku. Ve své vlastní volné tvorbě se soustřeďuje na umělecké projekty, které experimentují    s využitím fotografického obrazu. Vystavovala nejen v galeriích v New Yorku a na dalších místech v USA, ale i v Evropě. V roce 2005 se vrátila do Čech a usadila se v Rožmitále pod Třemšínem. V současné době je ředitelkou Czech National Trust a funguje jako manažerka různých projektů této neziskové organizace, která  usiluje o záchranu kulturního dědictví. Je aktivní novinářkou, fotografkou, pedagožkou i kurátorkou. 

 
Vstupné na komentovanou prohlídku je ve stejné výši, jako běžné vstupné, rezervace míst je možná na mailu post@lgp.cz. 
Leica Gallery Prague
Tel: 222211567
Školská 693/28
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: