Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
14
února

Po stopách pražských pověstí

Žluté lázně

zpět na výpis akcí
 

Představujeme vám opravdovou formu interaktivní společné zábavy, kterou je právě otevřená nová areálová hra ve Žlutých lázních. 

Začátek:14. 02. 19
Konec:17. 02. 19
Cena:500 Kč
Čas:09:00 - 16:00
Kategorie: kultura| zábava| poznání| pro děti|Hry, Zábava

Přijďte si prožít dobrodružnou dvouhodinovou cestu pražskou historií, jejími příběhy a pověstmi a seznámit se s postavami legend i pohádek staré Prahy. Velká mapa a indicie v krásném přírodním areálu Žlutých lázní vám budou dobrými průvodci a společníky.

Připomenete si, co již znáte, dozvíte se možná, co jste ještě nevěděli a zažijete to opravdové „putování historií“!

Nové areálová zábavná a společenská hra „Po stopách pražských pověstí“ je připravena pro žáky základních a středních škol, rodiny s dětmi a širokou veřejnost. Jedná se o interaktivní, vědomostní hru, která nabízí hráčům kombinaci pohybu v atraktivním prostředí přírodního areálu Žlutých lázní, ve spojení se společnou zábavou a možností získat nové vědomosti.

Hlavním tématem nové hry je průřez dějinami Prahy od doby Přemyslovců až po současnost. Pomocí kvízů, hádanek, šifer a přesmyček, hráči postupují v mapě a plní úkoly. Mapa a indicie provází hráče zábavnou a intuitivní formou českou historií a poskytuje jim řadu informací i o méně známých příbězích a pověstech. Koncepce a zaměření hry přináší žákům škol rozšíření znalostí, vědomostí a dovedností v oblasti prvouky, dějepisu, přírodopisu a zeměpisu. 
Ideální formou je hra ve dvojici nebo skupině, která násobí společný zážitek a podporuje vzájemnou spolupráci mezi hráči v kolektivu. Doporučeným herním modelem je společná, spolupracující skupina 1- 5 osob. 
 
ZÁKLADNÍ PRINCIP HRY:
Princip hry je jednoduchý. Na startu obdrží hráč či skupina velkou herní mapu a základní instrukce k celé hře.

Během procházky po areálu nachází postupně jednotlivé indicie, které mu pomáhají při řešení úkolů. Součástí některých indicií je nápověda vážící se k dané otázce, součástí jiných indicií, je přesná instrukce, jak daný úkol či hádanku řešit. Cílem hry je zodpovězení všech otázek a splnění dílčích úkolů, které se na mapě skrývají pod očíslovanými klíči. Indicie jsou rozmístěné v areálu na viditelných, bezpečných a snadno přístupných místech.

Časová náročnost hry záleží na počtu hráčů a vybrané úrovni náročnosti. K celému absolvování hry doporučujeme počítat s časem minimálně 2-3 hodin. Doporučujeme počítat s minimálním časem na absolvování hry a začít ji s dostatečným předstihem! Hra bude pro návštěvníky k dispozici dle uvedené otevírací doby.

Žluté lázně
Tel: 777 409 009
Podolské nábřeží 3/1184
Praha 4 - Podolí, 140 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: