Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
13
dubna

Pohádkové odpoledne - Sergej Prokofjev: Péťa a vlk

Forum Karlín

zpět na výpis akcí
 

Sergej Prokofjev: Péťa a vlk, Oscarem oceněný animovaný film s živou hudbou.

Datum:13. 04. 19
Cena:od 290 Kč
Čas:15:00 - 23:59
Kategorie: kultura| pro děti|

Pohádkové odpoledne je připraveno pro malé i velké milovníky pohádek. Zazní známé melodie z filmů Pyšná princezna, Micimutr a Dvanáct měsíčků.

První polovina koncertu bude patřit Prokofjevově hudební pohádce Péťa a vlk. Filmová hudba dobývá dnešní svět, ale už v poválečném období měla své hrdiny a přispívala k popularitě filmů a zejména pohádek.

Prokofjevova symfonická pohádka Péťa a vlk vypráví o malém chlapci, který žije na venkově se svým dědou. Péťa je tu obklopen spoustou zvířat, jejichž zvuky jsou vždy přiřazeny k jednomu nástroji.
Flétna zpívá jako pták, kočka mňouká jako klarinet a děda má hlas hluboký jako fagot. Zvukomalebná a popisná hudba vyústí v závěru do triumfálního pochodu. Film Péťa a vlk britské režisérky Suzie Templeton získal cenu „Oscar“ za nejlepší krátký animovaný film 2008.

Forum Karlín
Tel:
Pernerova 652/55
Praha 8, 180 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: