Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
27
listopadu

ZRUŠENO: Devětsil

Dům U Kamenného zvonu

zpět na výpis akcí
 

Česká výtvarná avantgarda 20. let minulého století se stala námětem už mnoha výstav, ale celistvě s novými poznatky zpracována dosud nebyla

Začátek:27. 11. 19
Konec:26. 04. 20
Čas:09:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie poznání|

Připravovaná výstava a publikace Galerie hlavního města Prahy má být dosud nejpodrobnější i naprosto originální.
Soustředí se zejména na to, co bylo pro Devětsil zásadní: odklon od tradičního pojetí autonomního díla, jak to ukázala slavná výstava Bazar moderního umění z roku 1923. Kurátorka Alena Pomajzlová hodlá zdůraznit takzvaně intermediální tvorbu avantgardistů, k nimž patřil Karel Teige, Jaroslav Seifert, Vladislav Vančura, Adolf Hoffmeister, Toyen či Jindřich Štyrský, čestným členem byl například Charlie Chaplin.
Výstava ukáže zájem Devětsilu o architekturu, fotografii, film či divadlo. Počítá se s architektonickými a scénografickými modely, filmovými projekcemi, zvukovými nahrávkami i digitalizovanými časopisy.

Dům U Kamenného zvonu
Tel: 224 828 245
Staroměstské náměstí 605/13
Praha 1, 10000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: