Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
13
listopadu

Jitka Hanzlová: Dvě tišiny

Národní galerie

zpět na výpis akcí
 

Umělkyni a fotografku Jitku Hanzlovou, která vloni oslavila šedesáté narozeniny, dnes možná zná víc německé než české publikum.

Začátek:13. 11. 19
Konec:16. 02. 20
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie poznání|

Autorka roku 1982 požádala o azyl v Německu, dnes žije v Essenu. Převzala několik významných ocenění včetně těch udělovaných ve Francii, například cenu Grand Prix Arles nebo Paris Photo Prize for Contemporary Photography.
Letos průřez její tvorbou, který bude první komplexní výstavou Hanzlové v Česku, pro Národní galerii chystá v Polsku narozený, avšak už několik let v Praze působící kurátor Adam Budak. Podle něj fotografické cykly Hanzlové zkoumají člověka, prostředí i krajinu, v níž žije. "Zkoumají, jakým způsobem náš domov a okolí nesmazatelně formují naši identitu," míní Budak, který byl několik uplynulých let šéfkurátorem Národní galerie a výrazně tak spolu s ředitelem Jiřím Fajtem formoval její otevřenější, novou tvář.

Národní galerie
Tel: 224 301 122
Staroměstké náměstí 12
Praha 1, 110 15
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: