Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Grafické práce a objekty z 60. let

Začátek:02. 10. 19
Konec:01. 03. 20
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie poznání|

V uplynulém roce se devadesáti let dožila malířka a ilustrátorka dětských knih Květa Pacovská, která vystudovala malbu ještě u Emila Filly a s asamblážemi se jí věnuje od 60. let minulého století.
Držitelce prestižní Ceny Hanse Christiana Andersena před třemi roky Galerie hlavního města Prahy věnovala velkou výstavu v Městské knihovně. Letos tatáž instituce obrátí pozornost k volné grafice a objektům z papíru. Ty Pacovská tvořila zejména v 60. a na počátku 70. let minulého století.
"Této oblasti nebyla doposud věnována náležitá pozornost a pro příznivce jejího díla bude do značné míry překvapující," avizuje kurátorka Hana Larvová, podle níž jsou právě v této rané grafice zformulována základní východiska, z nichž dílo Pacovské vychází. Výstava se uskuteční v Colloredo-Mansfeldském paláci v Praze.

Colloredo-Mansfeldsk...
Tel: 227195134
Karlova 2
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: