Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
16
srpna

Český a římský král Václav IV.

Pražský hrad

zpět na výpis akcí
 

U příležitosti 600. výročí úmrtí českého a římského krále Václava IV. chystá Správa Pražského hradu výstavu.

Začátek:16. 08. 19
Konec:03. 11. 19
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie poznání|

Učiní tak zejména v souvislosti s gotickým uměním nazývaným krásný sloh, s důrazem na stylovou proměnu okolo roku 1400, avizují pořadatelé.
Ti se zaměří mimo jiné na spojitosti s Janem Husem, kterého Václav IV. přežil o čtyři roky, a celospolečenskými proměnami vedoucími až k husitským válkám. Hrad si na výstavu zapůjčí různé předměty včetně listin, pečetí, soch, obrazů či mincí. K vidění budou mapy vyznačující místa, která byla spojena s životem Václava IV., nebo chronologické přehledy života Václava IV. a jeho dvou manželek Johanny a Žofie Bavorské.
Výstavu doprovodí katalog, výpravná publikace, přednášky a sympozium za podpory Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy. "Výstava je určená pro každého, kdo si váží odkazu předchozích generací a práce lidských rukou," stojí na webových stránkách Pražského hradu.

Pražský hrad
Tel: 224 372 201
Pražský hrad
Praha 1, 119 08
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: