Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Kurátorský projekt zastřešený Galerií hlavního města Prahy

Začátek:30. 04. 19
Konec:29. 09. 19
Čas:10:00 - 19:00
Kategorie: kultura|galerie poznání|

Výstava ukáže překvapivé a dosud neznámé paralely mezi portugalskou karafiátovou revolucí, která se uskutečnila v dubnu 1974, a československou sametovou revolucí ze 17. listopadu 1989.
Kurátorky Sandra Baborovská z Galerie hlavního města Prahy a Adelaide Ginga z lisabonského muzea MNAC vyberou umělce, kteří na totalitní režimy reagovali svými díly.
Z někdejšího Československa budou zastoupeni Adriena Šimotová, Eva Kmentová, Jiří Kovanda, Petr Štembera, Jan Mlčoch, Milan Knížák, Jiří Kolář, Václav Havel či Július Koller. Kromě uměleckých děl výstava představí rozsáhlé rešerše České televize, Rádio e Televisão de Portugal, Knihovny Václava Havla, Fundacão Soares a soukromé archivy. Přehlídku doprovodí trojjazyčná publikace.

Městská knihovna v P...
Tel: 222 113 555
Mariánské náměstí 1
Praha 1, 11572
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: