Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
09
února

Praha byla krásnější než Řím

Museum Kampa

zpět na výpis akcí
 

Italský slavista a básník Angelo Maria Ripellino zůstává u českých čtenářů nejvýrazněji zapsán knihou esejů Magická Praha, kterou vydal 1973

Začátek:09. 02. 19
Konec:12. 05. 19
Čas:09:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie poznání|

Tou dobou už se muž, který odsoudil invazi sovětských vojsk v srpnu 1968, do Československa vrátit nesměl. Zemřel pět let nato.
Právě z Ripellinova obdivu k českému spojení magické tradice a smyslu pro modernitu, jejž nacházel v poezii i výtvarném umění, vyjde výstava připravovaná pražským Museem Kampa. "Narativní a zároveň lehce didaktickou formou podobně jako Ripellinova kniha představí souvislosti české literatury a umění první poloviny 20. století na příkladu díla osobností významných jmen, o nichž Ripellino pro své krajany psal," avizují kurátoři.

Museum Kampa
Tel: 257 286 147
U Sovových mlýnů 2
Praha 1, 118 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: