Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
06
února

Jiří Petrbok a žáci

DSC Gallery

zpět na výpis akcí
 

Dnes je respektovanou osobností místní výtvarné scény, jeho nedávnou přehlídku ve Veletržním paláci připravil uznávaný kurátor Otto M. Urban.

Začátek:06. 02. 19
Konec:16. 03. 19
Čas:09:00 - 20:00
Kategorie: kultura|galerie poznání|

Teprve začátkem minulého měsíce v pražském Veletržním paláci skončila velká přehlídka děl šestapadesátiletého Jiřího Petrboka, od 90. let minulého století proslulého figurálními obrazy a v posledních letech čím dál přímočařeji se vyjadřujícího k politice.
V únoru prostor Petrbokovi poskytne pražská DSC Gallery. Zdejší výstava však autora představí po boku jeho absolventů ateliéru kresby Jiřího Baštýře a Jiřího Marka.
Sám Petrbok, jinak vyučený zámečník, v letech 1984 až 1990 studoval pražskou Akademii výtvarných umění v ateliérech Radomíra Koláře a Jiřího Sopka. Uměleckou školu původně považoval za záchranu před prací ve fabrice, po studiu se dva roky živil jako prodavač v sexshopu.

DSC Gallery
Tel: 607 262 617
Dlouhá 5
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: