Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
19
ledna

Síla činu

Museum Kampa

zpět na výpis akcí
 

 Jan Palach a Jan Zajíc v umění v letech 1969 až 1989

Začátek:19. 01. 19
Konec:24. 03. 19
Čas:10:00 - 20:00
Kategorie: kultura|galerie poznání|

19. ledna si Češi připomenou padesáté výročí úmrtí Jana Palacha. Ten se zapálil na Václavském náměstí v Praze na protest proti rezignaci společnosti vůči důsledkům okupace země vojsky Varšavské smlouvy. A právě 19. ledna v pražském Museu Kampa začne výstava děl, jež reagovala na smrt Jana Palacha i Jana Zajíce, který Palacha následoval v den 21. výročí komunistického puče v únoru 1948.
Výstava má ukázat, že byť se totalitní moc snažila vzpomínku na oba muže potlačit, ve vědomí společnosti zůstávala.
Přehlídka volně naváže na projekt Anatomie skoku do prázdna - Rok 1968 a výtvarné umění v Československu, který loni vystavila Západočeská galerie v Plzni. Na něm se podíleli právě pracovníci Musea Kampa. Anatomie skoku do prázdna mapovala období od Pražského jara roku 1967 do roku 1972, kdy už naplno probíhala normalizace, a sledovala, jak na toto období reagovali českoslovenští výtvarníci.

Museum Kampa
Tel: 257 286 147
U Sovových mlýnů 2
Praha 1, 118 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: