Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
17
ledna

Extrémní realismus

Trafo Gallery

zpět na výpis akcí
 

Robert Šalanda

Začátek:17. 01. 19
Konec:24. 02. 19
Čas:10:00 - 20:00
Kategorie: kultura|galerie poznání|

Olomoucký rodák žijící v Praze Robert Šalanda, absolvent ateliéru Jiřího Sopka na pražské Akademii výtvarných umění z roku 2002 a pozdější spoluzakladatel pražské galerie SPZ, patří k nejvýraznějším českým malířům nového tisíciletí. Jeho tvorba však plátno přesahuje, autor například rád experimentuje s papírem.

Před deseti lety měl Šalanda významnou přehlídku v brněnské Wannieck Gallery, před třemi roky pak jeho díla v pražské galerii Futura uvedla kurátorka Karina Kottová, současná ředitelka Společnosti Jindřicha Chalupeckého. "Šalandovu tvorbu charakterizuje průnik mezi organickými formami a ostrými liniemi, abstrahovanými náměty, repeticí a citací, chybou," vystihla tehdy Kottová.

Tento měsíc Šalandova nová díla představí pražská Trafo Gallery. Výstava má představovat intervenci do galerijního prostoru, který si autor "do jisté míry přivlastňuje a podle své vlastní potřeby přetváří".

Volně v tom bude Šalanda pokračovat na konci roku - od listopadu 2019 chystá intervence pro změnu do pražského Colloredo-Mansfeldského paláce, spravovaného Galerií hlavního města Prahy.

Trafo Gallery
Tel:
Bubenské nábř. 306/13
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: