Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
15
února

Výstava Pixar 30 let animace

Výstaviště Praha

zpět na výpis akcí
 

Nejslavnější studio animovaného filmu na světě si v rámci svého 30. výročí od založení nadělilo putovní výstavu.

Začátek:15. 02. 19
Konec:26. 05. 19
Cena:od 190 Kč
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: zábava| poznání| pro děti|

Velkolepá přehlídka zakotvila v únoru 2019 na pražském Výstavišti Holešovice a od té doby stihla přivítat několik desítek tisíc návštěvníků. Koncipovaná výstava, která se od ostatních světových zastávek velmi odlišuje, představuje českému divákovi sondu do historie legendárního studia a detailní vhled do tvorby animátorů, grafiků, režisérů, dabérů a všech, kteří se na tvorbě kultovních snímků podílí. 

Výstava vznikla pod vedením architekty Martiny Kárové, která se celého pojetí zhostila netradičně a celý prostor Křižíkova pavilonu upravila jako galerii. Architekta využila volného prostranství a do volného prostoru rozházela pět dřevěných pro studio signifikantních kostek v nadživotní velikosti, ve kterých jsou hravou formou vysvětleny základní principy animace. Tyto kostky se na žádné předchozí výstavě neobjevily a jedná se o ryze český nápad. Uprostřed vzniklé galerie návštěvníci najdou i takzvanou vyhlídku s relaxační a herní zónou pro děti, iluzivní stroj Zoetrop a širokoúhle kino Artscape. 

Výstava je otevřena do 26. května 2019 v prostorách Křižíkova pavilonu E, Výstaviště Praha Holešovice. 

Výstaviště Praha
Tel:
Výstaviště 67
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: