Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
21
listopadu

Babylon - Michal Škapa

Villa Pellé

zpět na výpis akcí
 

„All of the youth shall witness the day that Babylon shall fall“  

Začátek:21. 11. 18
Konec:27. 01. 19
Cena:90 Kč
Čas:13:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie zábava|

Babylon je dosud největší samostatnou výstavou umělce Michala Škapy.

Po dvou předchozích sólových výstavách, kde akcentoval zaujetí písmem a kódováním, odkrýváme další vrstvu, kterou umělec paralelně rozvíjí - komplexní a detailní kompozice vytvořené "kolážovým" stylem. Po obsáhlé sérii vrakovišť, přicházejí na řadu městské struktury, které zachycují vývoj různých civilizací. Města, jsou výrazem lidských společenství, jednotlivé domy pak výrazem jedince, kterého formují. Místa, kde člověk vyrůstá, bydlí a pracuje, jsou jedněmi z bazálních činitelů, které velmi silně ovlivňují a utvářejí jeho vztah k veškerému okolnímu světu.

Na dílech výstavy Babylon se protnou tyto různé významové linie, forma kódu, jazyk, písmo, či zápis myšlenky, které dotaženy důsledků vedou až k definování a konstrukci městské vrholové infrastruktury nebo jiných náročných urbanistických projektů. Paralela s označením Západní civilizace a dnešního stavu společnosti za novodobý Babylon se tak přímo nabízí. Atˇuž ste zastáncem tohoto označení či nikoliv je jasné, že v mezičase musíte mapovat a zaznamenávat dění kolem sebe či jej jinak interpretovat. Podobně, jako Michal Škapa, který dvě patra a čtyři sály výstavní plochy plní obrazy a intalacemi, jak uvnitř samotné vily, tak i v přihlehlé zahradě a blízkém okolí. 

Výstava u příležitosti kulatých narozenin autora, v galerii Villa Pellé potvrvá od 21. listopadu 2018 do 27.ledna 2019. 

Otvírací doba galerie je denně mimo pondělí od 13h - 18h.

Villa Pellé
Tel: 224 326 180
Pelléova 10
Praha 6, 16000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: