Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
02
listopadu

israeli street moments

Leica Gallery Prague

zpět na výpis akcí
 

Výstava fotografií tří izraelských autorů: Alexe Levaca, Gabiho Ben Avrahama a Ilana Ben Yehudy

Začátek:02. 11. 18
Konec:06. 01. 19
Cena:70 Kč
Čas:10:00 - 20:00
Kategorie: kultura|galerie, vizuální umění poznání|

Pomeranče z Jaffy, vojačky na pláži nebo ortodoxní Židé u Zdi nářků, to jsou často momenty, které člověka zaujmou při první návštěvě Izraele a snaží se je zachytit na památku. Jiní znají Izrael z médii, která přinášejí zejména záběry izraelsko-palestinského konfliktu. Tato výstava však představuje Izrael z jiného pohledu. 

Přináší fotografie ze sekulárního Tel Avivu, zbožného Jeruzaléma, ale i z pouště a od Mrtvého moře. Ukazuje kuriózní situace každodenního života, přibližuje život ultraortodoxní židovské komunity, netradiční formou zachycuje některé náboženské svátky jako např. Den smíření (Jom Kipur) či Purim.. Úsměvné, často surrealistické momenty poukazují na komplexnost izraelské společnosti s laskavým humorem, ale i s jistou mírou sarkasmu a výzvou k zamyšlení. 

To vše objektivem tří různých fotografů, které spojuje posedlost street fotografií. Vyrazit do města či na pláž s fotoaparátem a číhat na jedinečné okamžiky. Být ve střehu a ve zvláštním stavu mysli připomíná lov. Sledovat světlo a stíny, kolemjdoucí vnímat jako objekty, mít smysl pro detail a kompozici. Hlavní zbraní není jen fotoaparát, ale především oko. Někdy kořist unikne, ale když lovec zmáčkne spoušť a snímek svým fotoaparátem zachytí, nastává pocit velkého zadostiučinění a touhy lovit dál. 

Alex Levac je profesionální fotograf a fotožurnalista, držitel prestižní ceny Israel Prize. Gabi Ben Avraham a Ilan Ben Yehuda loví fotografie ve volném čase. Díky svému talentu získali i oni několik ocenění např. v rámci izraelské fotožurnalistické soutěže Local Testimony.  Všichni se snaží zachytit jedinečný moment, který často v danou chvíli vidí jen oni. Vypráví tak příběh ulice, běžného života a izraelské společnosti. (Pavlina Schultz, kurátorka výstavy)

Leica Gallery Prague
Tel: 222211567
Školská 693/28
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: