Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
18
května

Open House Praha 2019

Open House Praha

zpět na výpis akcí
 

Jubilejní 5. ročník festivalu Open House Praha 2019 otevře brány více než 70 budov a prostorů, které nejsou běžně přístupné.

Začátek:18. 05. 19
Konec:19. 05. 19
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura| zábava| poznání|

Užijte si s námi výlet do dob dávných i současných! Představte si, jak se kdysi žilo v honosných palácích. Podívejte se, jak se pracuje v nejmodernějších kancelářích. Vypravte se s námi za poznáním budov nejrůznějších architektonických stylů. Přijít můžete s celou rodinou, připravujeme speciální program i pro děti. Festival je nízkoprahový a nabídneme opět i prohlídky pro neslyšící. Vstup do všech budov je zdarma. 

A jaké lahůdky jsme si pro vás letos přichystali?
O víkendu 18. a 19. května pro vás otevřeme 80 běžně nepřístupných budov a prostorů. Kromě budov, které se zapojily již v předchozích letech a jsou stále návštěvnicky oblíbené (např. Invalidovna, hotel International nebo Ústřední telekomunikační budova), zpřístupníme 38 naprostých novinek. K nahlédnutí budou reprezentativní prostory budovHrzánského a Lichtenštejnského paláce v majetku státu, a také Trauttmannsdorfský palác na Hradčanech, který sloužil až do začátku 20. století jako věznice a v současné době se dokončuje jeho rekonstrukce pro potřeby Ministerstva zahraničních věcí ČR. V programu jsou zastoupeny i realizace předních českých architektů – Štencův dům na Starém Městě od Otakara Novotného, Dům zemědělské osvěty u Náměstí Míru od Josefa Gočára, nebo Laichterův dům na Vinohradech od Jana Kotěry. Budete moci navštívit i běžně nepřístupné prostory některých významných kulturních objektů – středověká sklepení v domě U Kamenného zvonu, věž a konírnu Trojského zámku, střechu a technické prostory Veletržního paláce Národní galerie Praha nebo nedávno zrekonstruovanou technickou památku Vodárenské věže na Letné.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: