Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
19
února

ZAZ (Francie)

Forum Karlín

zpět na výpis akcí
 

Pro velký zájem přidává francouzská zpěvačka ZAZ další koncert. Vstupenky půjdou do prodeje 27. 7. 2018.

Datum:19. 02. 19
Cena:od 1 190 Kč
Čas:20:00 - 23:00
Kategorie: kultura|koncerty, hudba zábava| zábava - ostatní,

Jestli si někdo na festivalu Colours of Ostrava získal skvělé jméno u českých fanoušků, pak je to francouzská zpěvačka ZAZ, která v Ostravě před šesti lety zažila svoji domácí koncertní premiéru. Nyní tato živelná a nespoutaná umělkyně připravuje na podzim vydání nového alba, které u nás naživo představí 17. února 2019 v pražském Fóru Karlín. 
ZAZ okouzlila svět písničkami, ve kterých se snoubí tradice cikánského jazzu, francouzského šansonu, melodického popu, swingu, pouličního šramlu s příchutí latiny a flamenca. ZAZ – vlastním jménem Isabelle Geffroy - není rebelka, nevyšla z punku nebo rocku, má v sobě ale zdravou dávku sociálního cítění z pohledu někoho, kdo si v Paříži vydělával na ulicích a současnou popularitu si na koncertech tvrdě odpracoval. A co se skrývá pod přezdívkou ZAZ? Budete možná překvapeni, ale vůbec nic: „Zní mi jako Zorro. Přišlo mi to praktické a snadněji zapamatovatelné než Isabelle.“ 
Zpívá odmalička, studovala na hudební škole a obdivuje Boba Marleyho, Ellu Fitzgerald, Richarda Bonu a Bobby McFerrina. „Nevyjela bych na cestu bez jeho alba Don't Worry, Be Happy,“ tvrdí ZAZ. Od roku 2001 prošla nejrůznějšími bluesovými a jazzovými kapelami, s nimiž vystupovala v nočním baru v marocké Casablance, Baskicku, Japonsku, Kolumbii, v mínus třiceti stupních na Sibiři a naopak ve vedrech u egyptských pyramid. Zpívala vlastní písničky, ale také to nejlepší od Edith Piaf, Serge Gainsbourga, Charlese Aznavoura, z latin jazzu nebo amerického blues. 
V roce 2006 se vrátila do Paříže a tři roky na to naprosto nečekaně, bez jakékoliv podpory v natřískané Olympii vyhrála zpěváckou soutěž mladých talentů. Pak už šlo všechno strašně rychle: s producentem Kerredine Soltanim (autor Je Veux) natočila v roce 2010 debutové album s prostým názvem ZAZ. Většinu skladeb složila sama, s některými přispěl francouzský písničkář Raphael Haroche. Prodalo se ho skoro dva miliony, sbíralo jednu cenu za druhou a to nejen doma, dokonce vyhrála European Border Breakers, ale ze všeho nejvíc se ZAZ stala obrovským miláčkem Francie, nejúspěšnějším umělcem posledních let. 
V roce 2013 vydala další album Recto Verso, s nímž si opět podmanila publikum i kritiku. A také největší francouzské skladatele: od Kerredine Soltaniho dostala další rozpustilý hit On Ira a jímavou baladu Si ji napsal zřejmě největší francouzský hitmaker Jean-Jacques Goldman. Její dosavadní diskografii zatím završila o rok později deska Paris, na které složila poctu francouzské metropoli.
Koncert uvádí Colours Selection. 

Forum Karlín
Tel:
Pernerova 652/55
Praha 8, 180 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: