Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
20
prosince

Elán - 50 let tour 2018

O2 arena

zpět na výpis akcí
 

Nesmrtelnému Elánu bude 50 let.

Datum:20. 12. 18
Cena:od 690 Kč
Čas:20:00 - 23:00
Kategorie: kultura|koncerty, hudba zábava|

Když se skupina mladých muzikantů jednoho večera roku 1968 poprvé postavila před hosty malého baru bratislavského hotelu, zřejmě nikdo z přítomných netušil, že je svědkem startu jedné z nejpopulárnější kapel česko-slovenské hudební scény. Příští rok uplyne od tohoto okamžiku neuvěřitelných 50 let a v tuzemsku se snad nenajde člověk, který by neznal alespoň jeden její hit. Skladby jako Zaľúbil sa chlapec, Kaskadér, Voda, čo ma drží nad vodou nebo Kráľovná bielych tenisiek takřka zlidověly.
Řeč je o legendární kapele Elán, která na příští rok plánuje velké oslavy. Co si pro fanoušky připravila, bude zveřejňovat postupně jako překvapení. Prvním oznámením je nyní výroční turné Elán 50, naplánované na podzim roku 2018. Turné kapela zakončí velkolepým koncertem v pražské O2 areně 20. prosince 2018. Vstupenky jsou v prodeji na www.ticketportal.cz . Slovenská pobočka firmy Ticketportal pak nabízí předprodej na slovenské koncertní zastávky v Bratislavě, Zvolenu a Košicích.
„Protože jde o výroční turné, bude se hlavně vzpomínat a to ve velkém, nevšedním pojetí. Na koncertech s fanoušky projdeme retrospektivně padesátiletou historií a připomeneme si jak radostné, tak i některé smutné okamžiky, které k životu patří,“ říká manažer kapely Michal Čimera, podle kterého tkví výjimečnost kapely také v tom, že vydržela hrát pět dekád. „Někdy se může zdát, jakoby tu byl Elán odjakživa a bude tu napořád, avšak nic napořád v našich životech není,“ míní a dodává, že během roku kapela fanouškům postupně připomene mezníky svojí historie. „Sledujte kvůli tomu náš web i facebook. S další velkou aktualitou pak přijdeme v prosinci, bude to takřka zásadní,“ dodává.
Poprvé v padesátileté historii kapely nabízí Elán fanouškům na turné omezený počet vstupenek Meet and Greet, které jim zaručí kromě setkání s kapelou i možnost vidět zvukovou zkoušku, získat lepší místa a další výhody. „Muzikanti nám potvrdili, že v budoucnu nic podobného neplánují, takže doporučujeme neváhat. Tyto vstupenky většinou zmizí jako první a mohou být i ideálním vánočním dárkem,“ říká promotér koncertů Dalibor Vajčner, který koncerty Elán pořádá pro skupinu od roku 2009.
Skupina Elán vznikla v roce 1968. Vydala čtrnáct studiových alb, pět anglických alb i řadu kompilací, za jejichž prodeje získala neuvěřitelných 25 platinových desek. Koncert Elánu na Letné si nenechalo ujít na 80 tisíc fanoušků, Slováci zároveň v roce 2007 vyprodali i slavnou Carnegie Hall v New Yorku. Pilířem kapely jsou Jožo Ráž (zpěv, baskytara), Jano Baláž (zpěv, kytara) a Vašo Patejdl (klávesy, zpěv), kteří společně skládají písně. V současnosti s nimi skupinu Elán tvoří Peter Farmbauer (kytara, zpěv), L'ubo Horňák (klávesy) a Števo Bugala (bicí).

O2 arena
Tel: 266771000
Českomoravská 17
Praha 9, 190 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: