Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
31
května

Výstava Endless Pools

Expo 58 ART

zpět na výpis akcí
 

Exkluzivní výstava s názvem Endless Pools současných předních českých malířů Jana Mikulky, Michala Ožibka, Zdeňka Trse a Vladimíra Vély.

Začátek:31. 05. 23
Konec:29. 06. 23
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie, vizuální umění, Benefiční poznání| památky,

Dne 31. května 2023 zahájila galerie Adolf Loos Apartment and Gallery ve své nové výstavní síni Expo 58 ART exkluzivní výstavu nazvanou Endless Pools současných předních českých malířů, generačních i názorových souputníků, absolventů ateliéru klasické malby Zdeňka Berana, Jana Mikulky, Michala Ožibka, Zdeňka Trse a Vladimíra Vély. 

Zatímco Jan Mikulka (1980) a Michal Ožibko (1981) reprezentují v českém prostředí dnes již vcelku výjimečnou pozici radikálně realistické malby, Vladimír Véla (1980) a Zdeněk Trs (1985) se, bez ohledu na shodné školení – a nekonečné hodiny společných diskusí –, pohybují v kontextu malby imaginativní, metafyzické, abstrahované. Vychylování obou těchto poloh je dobrodružstvím všech zúčastněných, malíře, jeho obrazu, prostoru i diváka, který do něj vstupuje. Prodejní výstava představí jejich aktuální tvorbu, přičemž pomyslně promění pavilon EXPO 58 ART v průzračné akvárium. To, co máme ve zvyku považovat za skutečné, se zde zrcadlí, rozpadá, zmnožuje, zhmotňuje, vynořuje, mizí a láme. Je vyvažováno na stupnici letité jako médium samo – abstrakce kontra figurace, přirozený kontra umělý svět, vnitřní kontra vnější krajina. Jediné, oč se lze opřít, jsou kovová madla pomyslného skokanského můstku – a pak dno nádrže. Její okraje však můžeme leda tak tušit.

Prodejní výstava se koná ve výstavní síni Expo 58 ART

(Letenské sady 1500/80, Praha 7)

otevřeno: 31.5. - 29.6. 2023

ÚTERÝ – NEDĚLE (10:00 – 18:00) 

https://aloos.cz/

vstup zdarma

Expo 58 ART
Tel:
Letenské sady 1500/80
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: