Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Lustr 9 je mezinárodní festival ilustrace a komiksu. Kromě výstavy čeká návštěvníky řada workshopů.

Začátek:22. 09. 22
Konec:28. 09. 22
Cena:od 150 Kč
Čas:10:00 - 20:00
Kategorie: kultura|galerie, ostatní, vizuální umění, poznání| workshopy

První výstava letošního ročníku ponese název Divočáci – expresivní tendence v ilustraci. Kurátorky v rámci ní divákům představí svébytnou českou tradici expresivní ilustrace, kterou lze vystopovat do minulosti až k pracím samorosta, malíře a grafika Josefa Váchala. Nejsilnější vliv na českou ilustrátorskou scénu potom v tomto ohledu měla generace Jiřího Šalamouna a Květy Pacovské – výstava společně s nimi představí i neprávem opomíjená jména, jako jsou Jindřich Kovařík, Miloslav Jágr, Václav Kabát nebo Alois Mikulka, na jejichž divokost, okouzlení dětskou kresbou a zájem o nespoutanou linku, anatomii i perspektivu navazuje mnoho tvůrců dodnes. Ze současných ilustrátorů se představí například severočeský kreslíř a grafik Martin Raudenský, německý vizuální umělec Paul Waak nebo rakouská ilustrátorka a grafička Sarah Maria Schmidt. Výstavu doplní také výběr prací současných ilustrátorů z Japonska kurátorovaný v Čechách žijící autorkou Saki Matsumoto.

Kampus Hybernská
Tel:
Hybernská 4
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: