Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
04
srpna

Sabor Latino Praha 2022

Náměstí Republiky

zpět na výpis akcí
 
Tip

Čtyřdenní festival kultury a gastronomie Latinské Ameriky.

Začátek:04. 08. 22
Konec:07. 08. 22
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 21:00
Kategorie: kultura| hudba, zábava|zábava - ostatní, gastro| ostatní, festivaly

Sabor latino Praha je čtyřdenní přehlídka latinsko-americké kultury a gastronomie, která již sedmým rokem promění Náměstí Republiky v Praze (před OC Palladium) v Latinskou Ameriku. Po celé čtyři dni (4. 8. - 7. 8. od 10:00 do 21:00) můžete ochutnat gastronomické lahůdky a nápoje z latinsko-amerických zemí a potěšit sebe nebo své přátele nákupem originálních řemeslných šperků a talismanů, tradičního oblečení nebo čerstvým či sušeným exotickým ovocem a voňavým kořením. Připraven je také bohatý hudebně-taneční program.

Sabor Latino Praha ve čtvrtek nabídne tančírnu salsy s živou hudbou, dále pak taneční vystoupení a workshopy s mistry Evropy v disciplíně improvizace bachaty - Mauritiem a Elvírou. Pozvánkou na pátek bude vystoupení vynikajícího brazilského tanečníka Eduarda Diega, který tentokrát zatančí ve stylu funk brazil. 

Celý pátek věnujeme Brazílii. Bossa novu zahraje brazilský umělec Gabriel Guerreiro, poté Devanil Santos se svou ženou Marií představí autorskou česko-brazilskou tvorbu a společně se Zoe Perrenoud pak zahrají severovýchodní brazilské forró s prvky salsy i folklóru, na které si můžete přijít zatancovat. Do Rio de Janeiro vás přenese Eduardo Diego se svou taneční show brazilského karnevalu, monumentální afro-brazilskou bubenickou show pak předvede Batala Praha.

V sobotu 6. 8. oslavíme Den nezávislosti Bolívie. Na programu jsou andské flétny, jihoamerická hudba v rytmu samba, tango a cumbia s kapelou Duo Elišky + (Eliška Aguirre, Eliška Fajmonová, Zoe Perrenoud a další), na závěr zazní folklór a neofolklór z Bolívie, ale také z Peru, Ekvádoru, Argentiny a Mexika s Kapelou Encuentro, která posléze zahraje k tanci v rytmu salsa, bachata, cha cha cha, bolero, rumba catalana a cumbia.

Nedělní odpoledne se ponese v kolumbijsko-panamském rytmu cumbia, večer je pak věnovaný mexickému mariachi s Mariachi Azteca de Praga, včetně tanečního workshopu a vystoupení mexických tanců souboru Magisterial.

Vstup je zdarma, zázemí pro děti s dětským koutkem a výtvarným tvořením také.

Náměstí Republiky
Tel:
Náměstí Republiky
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: