Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
20
července

Na den do muzea

Národní muzeum

zpět na výpis akcí
 

Přihlaste děti na některý z jednodenních prázdninových workshopů!

Začátek:20. 07. 22
Konec:17. 08. 22
Cena:500 Kč
Čas:08:30 - 16:30
Kategorie: poznání|muzea, pro děti| Zábava

Prázdninové středy budou opět patřit dětem. Během celodenních akcí v Historické a Nové budově Národního muzea na ně bude čekat spousta zábavy, poznávání a výtvarných aktivit.

Termíny a témata:

20. 7. 2022, 8:30–16:30 h Za zvířaty současnými i pravěkými
V průběhu dne účastníci workshopu navštíví jednotlivé přírodovědecké expozice v Historické budově Národního muzea. Vystavenými exponáty se nechají inspirovat pro badatelské, herní i výtvarné úkoly, které budou plnit v týmech. V průběhu dne tak zjistí, kolik váží kostra plejtváka myšoka nebo po kom se jmenují Barrandov a jediný český dinosaurus. Nakonec se ve výstavě ZeMě naučí pomáhat ptákům a dalším volně žijícím živočichům ve městě.

3. 8. 2022, 8:30–16:30 h Za klasickou hudbou neklasicky
Během jednodenního workshopu plného her, kvízů a tvořivých aktivit nahlédnou dětští návštěvníci do výstavy Slavní čeští skladatelé, expozice Dějiny a do Panteonu Národního muzea. V průběhu dne se hravým způsobem seznámí s životními cestami a tvorbou Bedřicha Smetany, Antonína Dvořáka, Leoše Janáčka a Bohuslava Martinů a s životem v 19. století.

10. 8. 2022, 8:30–16:30 h Za poklady
Během workshopu se s institucí Národního muzea seznámíme dětskýma očima. Děti si vyzkouší, co obnáší práce kurátora, průvodce nebo tvůrce výstav. Historickou budovu prozkoumáme od podzemí po kupoli včetně slavného Panteonu, Pokladů numismatických sbírek nebo expozice Sál minerálů. Chybět nebudou herní aktivity, kreativní dílny a práce s multimédii.

17. 8. 2022, 8:30–16:30 h Za záchranou Země
Zajímá vás, co může každý z nás udělat pro dobro naší planety? Pro menší návštěvníky jsme připravili jednodenní program k výstavě ZeMě, který je pomocí interaktivit a her seznámí s tématem udržitelnosti a ochrany životního prostředí. Těšit se mohou na kreativní vyžití při upcyklačních workshopech, kde si vyzkouší, co se dá vyrobit ze zdánlivě nepotřebných věcí odsouzených k vyhození. Nebudou chybět ani zábavné aktivity na témata krajiny kolem nás, našeho vztahu k jídlu nebo nakládání s odpady a vodou.

Věk: 8–12 let (kapacita je omezena – max. 16 dětí) / Akce se bude konat při minimálním počtu 6 dětí.
Cena: 500 Kč/dítě (den)
Cena se snižuje na 450 Kč v případě:
   – sourozence přihlášeného na stejný termín
   – 2 a více přihlášek jednoho dítěte
Termín a čas konání: v termínech uvedených u jednotlivých akcí, 8:30–16:30 h, sraz s lektorem proběhne vždy před hlavním vstupem do Historické budovy Národního muzea, Václavské náměstí 68, Praha 1.
Pro děti je zajištěn teplý oběd a pitný režim.
Další informace: vzdelavani@nm.cz, tel.: 224 497 443

Národní muzeum
Tel: 224 497 111
Václavské nám. 68
Praha 1, 11579
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: