Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
13
května

Signal Festival na Karlově mostě

SIGNAL Festival

zpět na výpis akcí
 

Signal Festival oslaví Mezinárodní den světla. Symbolická monumentální instalace protne laserovým paprskem oba konce Karlova mostu.

Začátek:13. 05. 22
Konec:14. 05. 22
Cena:Zdarma
Čas:20:00 - 23:59
Kategorie: kultura|ostatní, vizuální umění zábava| zábava - ostatní,

Právě zde totiž Signal Festival rozsvítil v roce 2013 jednu ze svých prvních instalací.

Organizátoři takto chtějí poděkovat především vědě, která neustále zlepšuje život na naší planetě. Symbolicky se však rozsvítí také barvy ukrajinské vlajky. Paprsek bude svítit 13. a 14. května vždy od 20:00 do 24:00 hodin. Signal Festival letos slaví 10 let a jeho jubilejní ročník se uskuteční od 13. do 16. října 2022. Mezinárodním dnem světla zahajuje festival pestrou celoroční oslavu svého výročí.

Signal Festival a společnost ELI Beamlines oslaví Mezinárodní den světla společně již podruhé. Laserové paprsky, které propojí Staré Město a Malou Stranu, připomenou 62 let, které uplynuly od 16. května 1960, kdy americký fyzik a inženýr Theodore Maiman úspěšně spustil vůbec první laser na světě. Lasery za tuto krátkou dobu našly uplatnění ve všech oblastech lidské činnosti.

Aplikace vynálezu využíváme především v medicíně, ale také v průmyslu při zpracování materiálů a opracování povrchů, 3D tisku, elektronice nebo přenosu rychlého internetu pomocí optických vláken. Stále častěji je však možné se s lasery setkávat i v umění.

V roce 2017 byl 16. květen organizací UNESCO ustanoven jako Mezinárodní den světla, od následujícího roku se pak tato událost slaví napříč kontinenty.

SIGNAL Festival
Tel:
Karlův most
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: