Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
17
listopadu

Oslavy 17. listopadu na Národní třídě

Díky, že můžem - Korzo Národní

zpět na výpis akcí
 

Národní třída letos na 17. listopad zase ožije. Promění se v galerijní  prostor a nabídne  audiovizuální  nebo světelné instalace.

Datum:17. 11. 21
Cena:Zdarma
Čas:09:00 - 22:00
Kategorie: kultura|galerie, koncerty, ostatní, hudba, vizuální umění zábava| zábava - ostatní,

Korzo Národní se vrací zpátky na hlavní dějiště sametové revoluce. Výročí se na Národní třídě ponese ve znamení pouličních výstav, světelných instalací a audiovizuálních projekcí. Organizátoři zároveň slibují pestrý kulturní program včetně divadelních představení a debat. Po vzoru minulého ročníku se pietní místo přenese také do online prostředí. Položit svíčku na dálku tak budou moct i lidé, kteří se na Národní třídu nedostanou nebo se rozhodnou slavit z domova.

Osmý ročník oslav svobody známých jako Korzo Národní se po nucené odmlce oficiálně vrací do veřejného prostoru. Organizátoři z Díky, že můžem zároveň berou v potaz proměnlivou situaci kolem koronaviru. Program na Národní třídě sestavili tak, aby se návštěvníci u jednotlivých aktivit neshlukovali ve velkých davech, ale v bezpečných vzdálenostech korzovali po celé délce ulice. „Letošní ročník je pro nás příslibem návratu do normálu. Lidé si během 17. listopadu budou moct užít program přímo na Národní třídě, podobně jako byli v minulosti zvyklí. Nabídneme také několik způsobů, jak výročí oslavit i na dálku,“ vysvětluje Lucie Bílková, předsedkyně pořádajícího spolku Díky, že můžem.

 

Národní třída se během výročí sametové revoluce na den promění v živý galerijní prostor. Kralovat mu budou audiovizuální a světelné umělecké instalace. V plánu je mimo jiné venkovní projekce na fasádu obchodního domu Máj tematizující současnou politickou situaci v Bělorusku. Návštěvníci se dál mohou těšit na pouliční výstavy či vzdělávací procházky mapující období komunismu, události sametové revoluce i raná porevoluční léta. Součástí ulice budou také prvky upozorňující návštěvníky na platná bezpečnostní opatření.

Na rozdíl od minulého ročníku se program uskuteční také ve vnitřních prostorách budov kolem Národní třídy. Korzo Národní představí divadelní představení, talkshow Kupé v lese ve spolupráci s divadlem Vosto5, výtvarné workshopy se Skautským institutem, debaty spolupořádané s českými médii o nerovnoměrném zastoupení žen ve veřejný sféře a politice nebo o angažovanosti mladých lidí ve společenském a politickém dění.

Díky, že můžem - Kor...
Tel:
Národní třída
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: