Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
02
srpna

Prague Pride Festival

Prague Pride

zpět na výpis akcí
 

Festival Prague Pride se opět uskuteční v prvním srpnovém týdnu a nabídne sto různých akcí.

Začátek:02. 08. 21
Konec:08. 08. 21
Cena:Zdarma
Čas:08:00 - 23:45
Kategorie: poznání|ostatní, lifestyle| Vztahy a sex

Zní to neuvěřitelně, ale po roce stráveném doma, se konečně můžeme těšit na festival Prague Pride, který během prvního srpnového týdne nabídne až sto akcí. Koncerty,  vystoupení, výstavy,  vernisáže queer umění, kino, pikniky a debaty jsou jen malým výsekem bohatého programu, jenž jedenáctý ročník festivalu, tentokrát s tématem coming out, nabídne.

Kvůli situaci s koronavirem čelí festivalový tým výjimečným výzvám. Všechny akce musí proběhnout v rámci platných vládních opatření. Tým se však snaží, aby se opatření na průběhu festivalu podepsala co nejméně. „S ohledem na současnou situaci jsme udělali vše co bylo v našich silách, abychom připravili festival sounáležitosti a vytvořili bezpečné místo, kde můžou být všichni sami sebou,” říká ředitel festivalu Tom Bílý. S pořádáním festivalu za časů koronaviru má tým Prague Pride koneckonců bohaté zkušenosti – festival se jako jedna z mála akcí uskutečnil i v loňském roce, avšak bez tradičního duhového průvodu, kterého se každoročně účastní desítky tisíc lidí. Bez průvodu se bohužel budeme muset obejít i letos.

„Víme, že atmosféra průvodu je nenahraditelná. I bez něj však festival nabídne sto jiných akcí. Duhové procházky by měly propojit hned několik míst v Praze. Rádi bychom, aby návštěvníci absenci průvodu vnímali také jako příležitost pro to poznat nové, nebo méně známé akce. Festival Prague Pride opravdu není pouze průvod městem, i když se to tak z médií může zdát. Ve skutečnosti připravujeme týden dlouhý festival s celou řadou akcí. Věříme, že si tam každý najde to svoje,“ říká ředitel festivalu Tom Bílý. 
 
Prague Pride na čerstvém vzduchu
Již víme, že přenosu virů se venku tolik nedaří. I proto jsme letos připravili více venkovních akcí než obvykle. Pro celý první týden v srpnu vznikne festivalová vesnička Pride Village na Střeleckém ostrově. Těšit se v ní můžete na pondělní (2. 8.) zahajovací koncert, úterní (3. 8.) Draq Queen Night a sportovní, zábavní, taneční program po zbytek týdne. Duhou se rozzáří i obrovské nádvoří Kasáren Karlín. 
 
Prague Pride a umění
Mezi queer lidmi je hodně uměleckých talentů, a právě jim letošní festival poskytne prostor. Milovníci nevšedních uměleckých zážitků, těšte se, protože první týden v srpnu se nasytíte. Prague Pride nabídne od výstav a výtvarného umění přes hudbu, kino a divadlo až po živá vystoupení. Výstava Hanácké teplé salón se uskuteční již počtvrté a opět nabídne kombinaci kreseb, maleb i fotografií. Do historie nás pak přenese výstava Od císaře k soudruhovi, která mimo jiné zachycuje životy deseti queer Českých osobností. Přichystali jsme také hned několik filmových projekcí, a to především ve spolupráci s Queer filmovým festivalem Mezipatra v Kasárnách Karlín.
 
Prague Pride pro hloubavé
Queer témat je hodně – tak moc, že není lehké udržet si přehled. Kdo chce být v obraze, tomu Prague Pride nabídne nejen potravu pro mozek, ale i mnoho námětů k zamyšlení. Mluvit se bude hodně, a to o důležitých věcech! Budeme diskutovat, a to nejen s odborníky, ale i s politiky. Kdo má raději historii, dozví se něco více třeba o té queer.. Na slavnostní premiéru dokumentu “Zákon lásky”, navážeme předvolební debatou s politiky o Manželství pro všechny. 
 
Prague Pride na vašich displejích
Prague Pride si zakládá na tom, že je to festival pro každého. I proto je vstup na drtivou většinu programu zdarma. Pro ty, kteří nemohou dorazit na některou ze sta našich akcí máme v plánu i sobotní online Pride Stream, díky kterému se bude moct Prague Pride zúčastnit úplně každý, kdo má připojení k internetu. Online prostředí může být pro mnohé také tím nejbezpečnějším místem, jak získávat informace, například v procesu ujasnění si své vlastní identity. Nabídneme také sestřih toho nejlepšího z celého festivalového týdne, nebo coming out příběhy konkrétních lidí.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: