Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
17
června

Výstava Květina

Výstaviště Praha

zpět na výpis akcí
 

Navštivte s dětmi interaktivní výstavu Květina v nově otevřeném Ateliéru Rychta na Výstavišti.

Začátek:17. 06. 21
Konec:23. 12. 21
Cena:od 50 Kč
Čas:13:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie, vizuální umění, pro děti| Kultura, Zábava, Kreativita

Výstava je rozdělena na edukativní a interaktivní část. V edukativní části je prostřednictvím několika uměleckých děl znázorněna časová osa vnímání symbolu květiny v umění od středověku až po 20. Století. Pro děti je připravena grafická předloha květiny a oni si tak mohou vyzkoušet, jak namalovat květinu v růžných uměleckých stylech.

Interaktivní část se zaměřuje na 7 uměleckých děl a tím jsou repliky obrazů od Vincenta Van Gogha, Pabla Picassa, Paula Klee, Gustava Klimta a dalších. Dle těchto předloh si mohou děti zkusit postavit obrázek z LEGA, vytvořit koláž z květin, složit květinový obraz z puzzle, nebo si udělat fotografii ve fotokoutku.
V rámci výstavy uvidíte i díla současných českých umělců, kteří připravili vlastní pojetí pojmu květina jako je např. Jiří David, Lukáš Musil, Stanislav Diviš, Jan Gemrot, Milan Kunc, Petr Nikl, Micl, Petr Písařík, Vladimír Skrepl, Antontín Střížek, Michal Škapa, Jakub Špaňhel a Yvonne Vácha.

Aktivity pro děti:
vyzkouší si, jak namalovat květinu v různých uměleckých stylech 20. století dle grafické předlohy,
mohou složit květinu z lega, nebo obraz z puzzle,
mohou si vytvořit koláž z fotografií květin,
v dílně si mohou vyrobit vlčí mák,
udělat si na památku fotografii z fotokoutku,
na magnetické podložce si mohou složit květinu, či obraz z magnetů,
nebo si složit obraz a promítnout jej na stěnu.

Přijďte si s dětmi udělat hezký den na Výstaviště, v blízkosti Ateliéru Rychta najdete italské Bistro Artyčok s domácí pizzou, limonádou, zmrzlinou a dalšího občerstvení. Až si prohlédnete výstavu, můžete nechat děti vyřádit na dětském hřišti, které je v těsné blízkosti budovy.

Výstaviště Praha
Tel:
Výstaviště 67
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: