Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
01
července

Praha pod mikroskopem: Léto v centru začíná!

CAMP – Centrum architektury a městského plánování

zpět na výpis akcí
 

Začíná léto v CAMPu plné poznání, zábavy, aktivit, muziky, filmových projekcí a mnoha dalšího.

Začátek:01. 07. 21
Konec:31. 08. 21
Cena:Zdarma
Čas:09:00 - 22:00
Kategorie: zábava|zábava - ostatní, poznání| po praze, ostatní

Máte už prochozenou Prahu křížem krážem? Vážíte si příjemného zákoutí ve své ulici a odpočinku v parčíku za rohem? Chodíte pravidelně běhat a otužujete se ve Vltavě? Zatímco loni v létě jsme odpočítávali dny, než znovu otevřou hranice, podzim nás velice rychle vyvedl z omylu. Letos jsme se naučili, jaké je to trávit čas doma a koukat se kolem sebe. Pojďte s námi prozkoumat další neznámé části našeho města. Ukážeme vám místa, která nejsou veřejnosti běžně přístupná. A pokud vám přeci jen chybí zahraničí, teleportujte se s námi do ulic Kreuzbergu, Paříže nebo Manhattanu s naším letním kinem. Přijďte objevit oázu v centru Prahy.

Začínáme první prázdninový den ve čtvrtek 01/07 a pokračujeme každé úterý a čtvrtek!

ČT 01/07
9.00 – 21.00 WORKSHOP
LEGO: Czech Repubrick

Postavit si dům snů nebo rovnou celé město? Celý den je pro vás v CAMPu připravena LEGO dílna pro malé i velké architekty. Zrealizujte své nápady nebo vytvořte kopie oblíbených staveb. Jak jinak, Leg godt, aneb hraj si dobře!

11.00 – 12.30 KINO PRO DĚTI
Vzhůru do oblak

Animovaný film vypráví příběh o 78letém prodejci balónků Carlovi Fredricksenovi, který se rozhodne přivázat na svůj domek tisíce balónků a odletí s ním do divočiny Jižní Ameriky. Na cestu se s ním ale vydává ještě jeden nechtěný cestovatel Russell, o jehož přítomnosti Carl nemá ani tušení. Jaká dobrodružství je společně čekají?
Pete Docter, Bob Peterson, USA, 2009, 96 min. / zvuk: český / věk: 7+

13.00 – 18.00 WORKSHOP
Recykluj a tiskni

Workshop tisku na textil pod vedením sítotiskové dílny Fatcat press!
Přineste si triko, plátěnou tašku nebo mikinu a oživte jí sítotiskem s CAMP motivem.

14.00 - 16.00 KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA
Emauzy: Oáza v centru

Komentovaná vycházka vás zavede na brutalistní věž emauzského kostela Panny Marie. Podíváme se také do zahrad, kudy nás provedou krajinářští architekti z ateliéru Terra Florida, který pracuje na jejich obnově. A nahlédneme i do zdejších pivovarských sklepů.

15.00 - 16.00 KŘEST KNIHY
Osamu Okamura, David Böhm & Jiří Franta: Město pro každého

Neformální křest knihy Město pro každého. Setkání s autory, kteří získali mezinárodní cenu za nejinovativnější knihu pro děti a mládež na světě (New Horizons 2021, Bologna Ragazzi Award). Vítání jsou urbanisté začátečníci i pokročilí.

16.00 - 18.00 WORKSHOP PRO DĚTI
NO STRESS SPRAYING

Přijďte si zasprejovat na kus naší zdi! Vyhlašujeme krátkou a intenzivní dílnu. K dispozici máme kus zdi v areálu IPRu, na který pomocí šablon, sprejů a vaší fantazie uděláme ulici či město!
Pracovní oblečení s sebou.
Vhodné pro děti ve věku od 8 do 18 let.

15.00 - 18.00 WORKSHOP
Slackline

Přijďte si s akrobaty ze SLACK SHOW naučit techniku chůze či pár triků na slacklině. Každý, kdo dokáže chodit po zemi, zvládne to i ve vzduchu. Až si stoupnete na lajnu, začne se třást. Budete muset vyvinout absolutní soustředění. Ne nadarmo je součástí tréninku vrcholových lyžařů a volejbalistů.

15.00 - 16.00 KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA
Nevidět CAMP

Vydejte se na prohlídku s naší slabozrakou kolegyní Nicole, která vás provede výstavním sálem. Vyzkoušíte si pomůcky simulující různé typy zrakového postižení i naší LEGO dílnu poslepu.
Prohlídka je vhodná také pro děti. Po jejím skončení můžete s pomůckami pokračovat na haptickou prohlídku areálem IPRu.

16.00 - 17.00 HAPTICKÁ PROHLÍDKA
Cítit CAMP

Přijďte si sáhnout na Chlupáče! Na haptické prohlídce nejen pro nevidomé a slabozraké vám představí náš kolega Jiří Jaroš areál IPRu. Seznámí vás třeba s příběhem i materiálem plastiky od sochaře Miroslava Chlupáče před vstupem do CAMPu.

16.00-21.00 FOODTRUCK
Burgery od Kaiser Franz

Ať žije street food! Legenda praví, že burger vymysleli coby rychlé a poctivé jídlo čeští vojáci v zákopech prusko-rakouské války, když se bili za císaře Františka Josefa. Věřit tomu nemusíte – ale burgery Kaiser Franz byste určitě ochutnat měli!

17.00 VERNISÁŽ VÝSTAVY
Česká cena za architekturu

Kteří architekti byli oceněni v uplynulých pěti letech Českou cenou za architekturu? Jaké mají jejich projekty estetické a technické kvality? A jaký je příběh vzniku jejich staveb? Výstava představí výjimečné projekty a počiny finalistů, vítězů a držitelů České ceny za architekturu. Soutěžní přehlídku pořádá Česká komora architektů.

17.00 - 18.00 KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA V ČZJ
Neslyšet CAMP

Na komentované prohlídce se dozvíte o minulosti areálu, o architektuře budov i o životě a tvorbě jejich architekta Karla Pragera. Co stálo za vznikem Sdružení projektových ateliérů a co nového přinese plánovaná rekonstrukce. V českém znakovém jazyce vás provede naše neslyšící kolegyně Mary Mašláňová.

18.00 - 19.00 KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA
Emauzy: Oáza v centru

Komentovaná vycházka vás zavede na brutalistní věž emauzského kostela Panny Marie. Podíváme se také do zdejších zahrad, kudy nás provedou krajinářští architekti z ateliéru Terra Florida, který pracuje na jejich obnově. A nahlédneme i do zdejších pivovarských sklepů.

18.00 - 19.00 SLACK SHOW
Akrobati nad Prahou

Provazochodci vždy patřili a budou patřit k tomu nejlepšímu, co může vrcholová show nabídnout. Dvojce slacklinerů z uskupení SLACK SHOW se proto pokusí o riskantní přechod na lajně vysoko nad zemí mezi jednotlivými budovami CAMPu a předvede tak umělecko-sportovní highline exhibici, ze které se vám zatají dech a na kterou jen tak nezapomenete.

19:00 - 20.00 KONCERT
Amelie Siba

Letošní držitelka ceny Anděl v kategorii Alternativa a elektronika je mladá písničkářka Amelie Siba. Ocenění získala za svou debutovou desku Dye My Hair, kterou sama složila a nahrála. Za uplynulý rok stihla také vyhrát cenu hudební kritiky Apollo a dostat dvě nominace na cenu Vinyla.

20.00 - 21.00 PŘEDNÁŠKA
Vladimir 518: Architektura 58-89

Nová kniha Vladimira 518 je téměř před dokončením. Co vše o předrevoluční architektuře zjistil? Na přednášce vám ukáže dosud nepublikované objevy o zapomenuté či nedoceněné architektuře let 1958–1989. Vedle dnes již všeobecně etablovaných jmen jako jsou Karel Hubáček, Karel Prager, manželé Machoninovi, či manželé Šrámkovi, je na čase představit i další tvůrce tohoto výrazného období, jmenovitě například Karla Filsaka, Zdeňka Kunu, Stanislava France či Václava Hilského a mnoha dalších.

21.00 - 22.00 DJ
Pierre Urban

Moderátor a DJ legendárního Radia 1 od roku 2007. Své mixy skládá převážně z aktuálních novinek napříč hudebním spektrem klubové elektroniky od pomalých ambientních beatů až po taneční groove. Rád ale hraje i retro sety 70s soul & disco či jazz.

CAMP – Centrum archi...
Tel: 770 141 547
Vyšehradská 51
Praha 2, 128 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: