Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Tři významní autoři vystaví na Zbraslavi několik svých soch a objektů, zviditelní významové možnosti konkrétních prostředí.

Začátek:08. 04. 21
Konec:28. 02. 22
Čas:00:00 - 23:59
Kategorie: kultura|galerie, ostatní, poznání| po praze

Umění odnepaměti náleželo samozřejmě k životu člověka, jako výraz vědomí duchovního přesahu vlastního bytí. Zbraslav byla ještě donedávna v povědomí uměnímilovných obyvatel a návštěvníků spojena především se sochařskou sbírkou pražské Národní galerie. Instalace v zámecko-klášterním parku představovala nezpochybnitelnou kvalitu.
Od roku 2021 se tak naskýtá možnost postupně rozehrát variabilní sestavu uměleckých výrazových prostředků v exteriéru města, přičemž hlavní pozornost se nejprve zaměří na sochy, objekty a instalace. Městská zahrada, prostor před Městským domem, náměstí, okolí Husova sboru, Žabovřesky. Jejich různorodost je atraktivní. Je-li pro uměleckou práci nalezeno přesné místo, nastává synergie, vyvstane specifická síla obou. Představa záměru pro rok 2021 má již konkrétní obrysy. Tři významní autoři vystaví několik svých soch a objektů, zviditelní významové možnosti konkrétních prostředí. Práce budou na místech přítomny od letošního dubna do února roku 2022.

Postup prací

  • zahájení práce: v průběhu roku 2019 – přípravné práce 

  • 8. 4. 2021 symbolické zahájení

  • vernisáž v létě 2021

  • únor 2022 ukončení prvního ročníku projektu

Městská část Praha -...
Tel: +420 257 111 888
Zbraslavské náměstí 464
Praha, 15600
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: