Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
17
dubna

Sousedská slavnost - online

Skautský institut na Staromáku

zpět na výpis akcí
 

Už dlouho chceme uspořádat pořádnou pouliční oslavu. Setkáme se jako avataři na virtuálních ulicích Starého Města, a program bude o to bohatší!

Datum:17. 04. 21
Cena:Zdarma
Čas:16:00 - 20:00
Kategorie: kultura| zábava|zábava - ostatní, poznání| po praze, ostatní pro děti|

Už dlouho chceme uspořádat pořádnou pouliční oslavu. Ale jak víte, pořád to nejde. Ale setkáme se aspoň jako avataři na virtuálních ulicích Starého Města, a program bude o to bohatší!

V ulicích virtuální Prahy totiž neplatí žádné restrikce. Je možné povídat si na ulici se sousedy v hloučku, navštěvovat kavárny a kulturní akce, zahrát si společně společenské hry, a dokonce se podívat i do míst, kam se nepodíváte ani za normální situace. Do programu se zapojí i desítka organizací, které na Praze 1 působí.

Čekají na vás:

Video prohlídky: katakomby kostela Pražského Jezulátka, pohled ze zvonice kostela sv. Havla, procházka magistrátem hlavního města Prahy, pohled na Staré Město skrze zkušenosti člověka bez domova, návštěva sklepení pod Staroměstským náměstím, útrob Národního divadla či Rudolfina

Programy, které postupně blíže představíme zde v události: Pub-kvíz a vyrábění ze zbytků látek (Městská knihovna), rozhovory s osobnostmi pražské kultury (Kreativní Praha), tipy jak omezovat plýtvání jídlem (Zachraň jídlo), debata o vlivu pandemie na postavení žen u nás a v Evropě (institut EUROPEUM), povídání o exekucích (Institut předlužení), nebo o Polsku (Polský institut)

V 16:00 se tohle všechno otevře veřejnosti. Na webu a na e-mailech všech přihlášených se před čtvrtou objeví odkaz, brána na virtuální Mariánské náměstí.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: