Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
01
dubna

Anna Daučíková – Thirty-three Situations | online

Galerie Rudolfinum

zpět na výpis akcí
 

Jaké byly taktiky přežití v absurditě totalitního režimu? Napoví další video v online programu k výstavě Compassion Fatigue Is Over.

Začátek:01. 04. 21
Konec:18. 04. 21
Cena:Zdarma
Čas:18:00 - 00:00
Kategorie: kultura|galerie, vizuální umění poznání| lifestyle|

Další video v online programu k výstavě Compassion Fatigue Is Over nabývá díky současné situaci, ve které se už rok nacházíme, nového rozměru. Anna Daučíková, slovenská umělkyně působící v Praze, o svém dlouhometrážním videu v televizním formátu s názvem Thirty-three Situations z roku 2015 říká:

„(…) týká se rekapitulace mého pobytu v bývalém Sovětském svazu v 80. letech, kde jsme žili život, který se spíš podobal výjimečnému stavu, v permanentním nedostatku a ohraničení všech možností a v takovém velkém NE ke všemu, co člověk chtěl dělat. Bylo to dvanáct let plných paradoxních a absurdních situací, a právě tyto situace, třicet tři z nich, jsem se rozhodla znovu přinést a zviditelnit.“

Premiéru videa s Annou Daučíkovou jsme pro Vás připravili na čtvrtek 1. dubna 2021 v 18.00. Zveme Vás tedy opět na náš Facebook a YouTube stánku.

(A ne, není to apríl!)
 
V nadcházejících týdnech Vás čekají další videa, ve kterých se postupně projdeme celou výstavou. Ta už odvysílaná pro Vás přehledně řadíme zde.

Jako přípravu doporučujeme prokliknout na Průvodce výstavou, kde naleznete více informací ke konceptu výstavy, k významu pojmu „compassion fatigue“, a samozřejmě k jednotlivým dílům a umělcům.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: