Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
25
března

Výstava do výlohy: Malé dějiny fotopastí

Fotograf Gallery

zpět na výpis akcí
 

Výstava Malé dějiny fotopastí se zaměřuje na interakce lidských i nelidských zvířat a na to, jakou roli při nich hrají fotografické technologie.

Začátek:25. 03. 21
Konec:12. 05. 21
Cena:Zdarma
Čas:14:00 - 19:00
Kategorie: kultura|galerie, vizuální umění poznání| fauna a flora,

Fotograf Gallery vstupuje do března 2021 s novou výstavní koncepcí!
První výstavou, kterou vám v tomto duchu představíme, jsou MALÉ DĚJINY FOTOPASTÍ. Kurátoři Tereza Rudolf & Vojtěch Märc ji připravili do našich výloh v Jungmannově ulici, abyste si ji mohli prohlédnout za dodržení stávajících opatření.
Výstavy se v nové koncepci u nás ohřejí déle a máme k nim také doprovodný program. Viktorie Vítů si pro vás připravila několik zábavných výzev, které můžete splnit z bezpečí vašeho domova.

Výstava nazvaná Malé dějiny fotopastí se zaměřuje na interakce lidských i nelidských zvířat a na to, jakou roli při nich hrají (nejen) fotografické technologie. Opírá se také o úvahy anglického antropologa Alfreda Gella, který upozornil na vnitřní podobnost pastí a uměleckých děl. V rozšířeném (spíš než přeneseném) smyslu se vystavená díla ukazují jako fotopasti, když zviditelňují některé vzorce chování v různých prostředích. Podobnou ambici má v dalším plánu i samotná výstava.
Její výlohová mutace vyznačuje další pokus přizpůsobit se měnícím se podmínkám nynější výstavní praxe. Zároveň vznáší otázku, jak se adaptuje samotné umění jako životní forma: tedy nejen ve svých podobách, ale i v našich potřebách. Po vzoru trpělivé fototechniky tak výstava líčí na pohledy případných kolemjdoucích, aby se s nimi pokusila vyprostit z pasti přítomnosti.
Vystavující umělci: Neozoon, Nicole Six a Paul Petritsch, David Přílučík, Pavel Ryška.

Fotograf Gallery
Tel: 774 068 514
Školská 693/28
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: