Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
22
dubna

Venkovní výstava Loading Love

Paměť národa

zpět na výpis akcí
 

Výstava přináší příběhy zakázané lásky v době komunismu a historii perzekucí a boje za práva homosexuálů a leseb.

Začátek:22. 04. 21
Konec:27. 04. 21
Cena:Zdarma
Čas:00:00 - 23:59
Kategorie: kultura|galerie, vizuální umění poznání| ostatní,

Láska a možnost svobodně ji vyjádřit vždy patřily mezi fundamentální lidské potřeby, bez kterých si málokdo dokáže představit smysluplný a šťastný život. Přesto se dodnes setkáváme s tím, že lidé menšinové sexuální orientace jsou v naší společnosti vnímáni jako cizí element, který v našich dějinách nemá své místo. Když někteří tvrdí, že homosexualita a LGBT jsou trendy, které „přišly ze Západu“, není se čemu divit –naše učebnice dějepisu na tuto část historie úplně zapomněly.
Jakým překážkám v minulosti čelili muži, kteří milovali muže, a ženy, které milovaly ženy? Našli svou životní lásku v dobách, kdy společnost potírala jejich lidskou přirozenost? Kdo byli první lidé v Československu a Maďarsku, kteří se rozhodli vést etický boj za vlastní důstojnost a právo na sebeurčení?
Tato výstava odhaluje neznámé příběhy zakázané lásky v průběhu posledních sta let nanašem území, které k nám s razancí a aktuálností promlouvají i dnes.

Doprovodný program:
Představení Socialismu s teplou tváří vzniklo na základě rozhovorů s lidmi z queerkomunity. Vypráví o sledování StB i tom, jak se za komunismu homosexualita léčila. Divadlo, které připravili naši partneři zNomantinels divadlo,je doprovodným programem k výstavě. Můžete vidět online.

Paměť národa
Tel:
Alšovo nábřeží
Praha 1
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: