Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
26
ledna

Online projekce dokumentů: Varšava: Rozdělené město

Polský institut v Praze

zpět na výpis akcí
 

Dovolujeme si Vás pozvat na další online projekci - tentokrát u příležitosti Mezinárodního dne památky obětí holocaustu.

Začátek:26. 01. 21
Konec:27. 01. 21
Cena:Zdarma
Čas:09:00 - 23:59
Kategorie: kultura|kina zábava|

Polský institut v Praze ve spolupráci s Židovským muzeem v Praze připravil online přehlídku dokumentárních filmů, které se věnují lidem pomáhajícím Židům, ale také osudu válečné Varšavy a ghetta, které v něm nacisté vybudovali.

Filmy s českými titulky bude možné sledovat zdarma, je nutné pouze potvrdit zájem e-mailu program.praga@instytutpolski.pl. 26.1. v 9:00 Vám zašleme aktivní linky se 3 dokumenty, které můžete zhlédnout do půlnoci 27.1. 2021.

Varšava: Rozdělené město (Eric Bednarski, 2019, 71 min.)
Dokument věnovaný válečnému osudu Varšavy, který se na příběh města rozděleného zdí dívá nečekanou perspektivou architektů a urbanistů. Přináší také nedávno objevené amatérské záběry z varšavského ghetta z roku 1941. Autorem filmu je kanadský režisér a historik s polskými kořeny Eric Bednarski.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: