Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
02
prosince

Muzeum Lichožroutů - vstup vítaný!!!

Villa Pellé

zpět na výpis akcí
 

Muzeum Lichožroutů – vstup vítaný!!! Tak se jmenuje výběrová multimediální retrospektiva ilustrátorky, výtvarnice a filmařky Galiny Miklínové.

Začátek:02. 12. 20
Konec:23. 05. 21
Cena:120 Kč
Čas:13:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie, vizuální umění zábava| poznání| pro děti|

Aktuálně: Vážení návštěvníci, po několika měsících pro vás můžeme znovu otevřít  naši  Galerii Villa Pellé, ovšem stále v omezeném režimu a se sníženou kapacitou návštěvníků. V prostorách galerie je nadále nutné dodržovat hygienická opatření jako jsou nošení respirátorů, dezinfekce rukou a rozestupy. 

V rámci nutných epidemiologických opatření a díky omezené kapacitě  návštěvnosti – maximálně 25 lidí v jeden čas, bude spuštěn na portálu GoOut předprodej časových vstupenek na danou hodinu. Galerie pro vás bude přístupná vyjímečně po celý týden, tedy od pondělí do neděle, otevírací dobu prodlužujeme od 11 do 18 hodin.

Výstava bude podle původních plánů zahájena 1. prosince 2020 online vernisáží. Svých prvních návštěvníků by se výstava mohla dle aktuálního rozvolňování protiepidemických opatření dočkat hned 2. prosince. Pokud se tak nestane, mohou příznivci Lichožroutů do galerie prozatím vyslat své liché ponožky, které se stanou součástí instalace. Dílo Galiny Miklínové plynule přechází z tradiční formy ilustrace do komiksu či animovaného filmu a rozumí si se slovem i hudbou a umožňuje dát důraz na multimediální pojetí výstavy. Dominovat budou pochopitelně Lichožrouti, jejichž příběhy kongeniálně vytvořila spolu s básníkem Pavlem Šrutem. Vesměs sympatičtí pletení rošťáci, kteří se stali nepřehlédnutelným a univerzálním knižním i filmovým i fenoménem, však nechají prostor i pro další povedená dítka své stvořitelky, jako jsou například Cílovníci nebo Strašidýlko Stráša. „Výstava Galiny Miklínové, kterou považujeme za jednu z nejvýraznějších ilustrátorek prvních dvou dekád tohoto století, je logickým pokračováním naší snahy představit špičku této výtvarné oblasti nejen od nás,” říká ředitelka Galerie Villa Pellé Vladana Rýdlová a dodává: „Jsme rádi, že se tak právem přidá po bok takových velikánům, jako byli Jiří Šalamoun, Jiří Šlitr, Daisy Mrázková nebo Jean-Jacques Sempé.“ Muzeum Lichožroutů, do kterého je vstup vítaný, připravili spolu s autorkou kurátor Radim Kopáč, scénograf Jan Tomšů a grafické studio Carton Clan.


Výstavu, která ve Ville Pellé bude otevřena až do 28. března 2021, po znovuotevření galerií budou ohlášeny přesné termíny bohatého doprovodného programu, nabídka tvůrčích dílen a komentovaných prohlídek pro děti a širokou veřejnost stejně jako edukační programy pro školy. 

Kurátor výstavy: Radim Kopáč
 
Galina Miklínová (*1970 v Ostravě) vystudovala SUPŠ v Uherském Hradišti (užitá grafika) a VŠUP v Praze (ateliér filmové a televizní grafiky; M. Jágr a J. Barta). Absolvovala stáž na Humberside University ve Velké Británii, obor animovaný film. Je zřejmě nejznámější česká ilustrátorka knih pro děti a mládež po roce 2000, proslavená hlavně spoluprací s básníkem Pavlem Šrutem (1940–2018), zejména jejich románovou trilogií Lichožrouti (Kniha desetiletí v soutěži Magnesia Litera, Nejkrásnější kniha 2008, cca. 150.000 prodaných výtisků v češtině, překlady do cca 17 jazyků, filmová verze 2016), ale i s dalšími autory, jako Eva Papoušková (Cílovníci, Vombat Jirka, Kosprd a Telecí), Petr Stančík (série H2O) nebo Alena Mornštajnová (Strašidýlko Stráša). Je také filmovou scenáristkou, výtvarnicí a režisérkou, kromě Lichožroutů vytvořila například tři řady úspěšných večerníčků O Kanafáskovi pro Českou televizi.

Základní vstupné
120 Kč /osoba /plné vstupné
90 Kč /osoba /snížené vstupné
– vstupné platí pro ZTP, seniory (65+), studenty a press, děti do 3 let vstup zdarma

Villa Pellé
Tel: 224 326 180
Pelléova 10
Praha 6, 16000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: