Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
09
října

FXF: za trest

Fotograf 07 o.s.

zpět na výpis akcí
 

Cílem desátého ročníku Fotograf Festivalu je poskytnout prostor druhému ve smyslu protějšku ve vizuální kultuře.

Začátek:09. 10. 20
Konec:15. 01. 21
Čas:18:00 - 23:00
Kategorie: kultura|galerie, vizuální umění zábava| poznání| lifestyle|
FOTOGRAF FESTIVAL 2020: Nerovný terén
Za trest
EN below ∨∨∨
Projekt vytvořený pro galerii Artwall se zaměřuje na historické i současné postavení transgender lidí. Jeho cílem je poukázat na různé formy útlaku a utrpení, kterým jsou vystaveni. V minulosti byla tato problematika vnímána různě, ale nikdy ne pozitivně. Církev ji považovala za hřích, v mnohých zemích jsou trans osoby dodnes kriminalizovány, medicína na ně donedávna pohlížela jako na pacienty s mentální poruchou, a až v posledních letech vidíme snahu zbavit transgender identitu nálepky patologie. Naopak konzervativní společenské síly a pravicoví extremisté se snaží transgender a nebinární lidi vymazat z veřejného prostoru, což aktuálně pozorujeme například v Polsku a Maďarsku. Také situace trans osob v Čechách a na Slovensku je více než svízelná, ale zároveň nabízí i silné příběhy o emancipaci. I o tom může být projekt „Za trest“.
Artwall
9.10. - 15.1. 2021
vernisáž: čt 8.10. v ​19:00
http://www.artwallgallery.cz/
*after-party v galerii Jelení
Nábřeží Kapitána Jaroše 1000/7, Praha 7
vystavující: Pavlína Fichta
kurátorky: Zuzana Štefková, Lenka Kukurová
https://fotografestival.cz
≠≠≠
FOTOGRAF FESTIVAL 2020: UNEVEN GROUND
As Punishment
This project, created for the Artwall gallery, focuses on the historical and contemporary position of transgender people. Its aim is to highlight the varied forms of repression and suffering this group is subjected to. Historical perspectives on this issue vary, but they are virtually never positive. The Church considered transgenderism a sin; in many countries, trans individuals are criminalised; not long ago, modern medicine considered them patients suffering from mental illness, and it is only recently that we have witnessed an endeavour to dissociate pathology from transgenderism. On the other end of the spectrum, conservative social forces and right-wing extremists are trying to erase transgender and non-binary persons from public space, a process now taking place in Poland and Hungary. The situations experienced by trans individuals in the Czech Republic and Slovakia are also difficult, but there are also strong emancipatory narratives. This too can be the subject of “Punished”.
Artwall
9.10. - 15.1. 2021
Opening:, 8 October at 7 pm
http://www.artwallgallery.cz/en
* After-party at Jelení Gallery
Nábřeží Kapitána Jaroše 1000/7, Praha 7
Artist: Pavlína Fichta
Curators: Zuzana Štefková, Lenka Kukurová
https://fotografestival.cz
Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: